Yağdan Kilo Vermenin En İyi 5 Kuralı

- 21:30
Fit ve sağlıklı görünmek her insan için önemlidir. Aşırı kiloluluk'tan kurtulmak ve obezite gibi hastalıklar ile savaşmamak için doğru kilo verme yöntemlerinin tercih edilmesi gerekmektedir. Doğru kilo verme yöntemi olarak bilinen uygulamada kişilerin yağdan kilo vererek proteinden alım yapması lazımdır. Yağdan verilen kilo cildi gençleştirirken bu sırada alınan protein oranı da vücudun dinç olmasına yardımcı olacaktır. Sağlıklı yaşam için yapılan öneriler arasında yağdan kilo vermenin en iyi 5 kuralı da bulunmaktadır. Hızlı kilo vermek yerine kalıcı ve sağlıklı kilo vermek daha önemli olmaktadır.





Çünkü hızlı verilen kilolar genel anlamda vücudun protein kaybı yaşaması ile olur ve bu yüzden diyet sonra erdiğinde kilo alımı devam eder. Aç kalarak kilo verme bu duruma en iyi örnektir. Hem sağlıklı kalmak hem de verilen kiloların kalıcı olması kişiler içinde gereklidir. Bu anlamda kilo verirken;

- Yağ eksilmesi ile kilo kaybı

- Düzenli yürüyüş

- Sağlıklı beslenme

- Vücut kitle endeksini kontrol ettirme

- Karbonhidrattan uzak durma şeklinde aşamalara dikkat edilmelidir.
Sağlıklı Ve Kalıcı Kilo Verme Yöntemlerinde Kullanılan 5 Yöntem

Kilo vermek isteyen kişilere en çok söylenen durumlardan biri “istikrarlı olmak” şeklinde başlar. Yalnız sağlıklı kilo vermek için aç kalmak doğru değildir. Zamanında ve doğru beslenme ile vücut çalışarak tokluk hissini dengeler. Bunun içinde;

1. Güne kahvaltı ile başlamak önemlidir.


Erken saatlerde yapılan kahvaltı, aslında vücudu uyarır ve güne sağlıklı devam etmesini sağlar. Kahvaltıda tüketilmesi önerilen yumurta da bu aşamada vazgeçilmez olarak tercih edilmelidir. Daha çok haşlanmış yumurta şekliden tercih edilen çeşit, az yağda yumurta gibi de tüketilebilir. Hem gün içerisinde devam eden metabolizmayı çalıştırmak hem de iştah kabartan karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmak da bu açısında avantalıdır.

Günün en önemli öğünü olarak tercih edilen kahvaltıda az hamur işi çok vitamin şeklinde düşünce sağlanmalıdır. Aynı zamanda güne kahvaltı ile başlamayı yaşam biçimi haline getirmek gerekmektedir.

2. Düzenli su tüketimi


Kilo sorunu yaşayanlar aynı zamanda metabolizma problemi ile de sürekli uğraşmaktadır. Bunun için metabolizmayı çalıştırmak başta su tüketmekten geçmektedir. Hem ödem atmada hem de sindirim sistemine yardımcı olmada en doğal olarak tercih edilen su tüketimi gün içerisinde en az 2 – 3 litre şeklinde olmalıdır. Böylece su tüketimine önem vermek sağlık kilo vermek içinde avantajlıdır. Yağların parçalanmasında da etkisi büyük olan suyun doğru kilo kaybında da önerilmektedir. Bu yüzden yağdan kilo verme yöntemleri arasında su tüketimi de ilk sırada yer alır. Detoks şeklinde tüketilmesi araştırılan suyun içerisine;

- Yeşil elma

- Limon

- Tarçın

- Yeşil nane şeklinde gıdalarda atılabilmektedir.

Günlük tüketilen suyun içerisinde yapılan ekleme ile yağların parçalanmasını hızlandırabilirsiniz.

3. Karbonhidrattan Uzak Durulmalıdır


Gece yemeği, ya da öğün atlama ile oluşan ödem, vücutta su birikimi yapmaktadır. Böylelikle ellerde ve ayaklarda şişlik söz konusu olarak rahatsızlıklara yol açılmaktadır. Aynı şekilde ödem oluşumuna ek olarak işlenmiş gıdaların tüketimi direkt olarak vücutta yağ olmasına neden olacaktır. Karbonhidrat tüketimi ile alınan kilo ilk olarak bel çevresinde kalınlaşma ve yağlanma göstermektedir. Bunun içinde karbonhidrat içerisinde gıdalardan uzak durarak yağdan eksilme sağlanır. Karbonhidrat içeren gıdalar;

- İşlenmiş ve paketli market ürünleri

- Hamurlu yiyecekler

- Tuzlu gıdalar

- Şekerli içecekler ve yiyecekler şeklinde devam etmektedir.

Karbonhidrat tüketimini kontrol altına alırken ödem atıcı içecekler de önerilmektedir. Kişilerde tansiyon problemi yok ise en iyi ödem atıcı olarak yeşil çay tercih edilmelidir.

4. Düzenli Egzersiz Ve Yürüyüş Yapmak


Yaşam biçimi haline getirilmesi şeklinde uzmanlar tarafından da sıkça önerilen durumlardan biri de düzenli spordur. Herhangi bir yaş sorunu olmadan düzenli yürüyüş yapmak vücutta bulunan yağların gitmesine yol açacaktır. Böylece kilo vermek için tercih edilen spor ile ilk olarak yağdan kilo verme başlayacaktır. Hem sağlıklı yaşamak hem kilo vermek hem de kilo kontörlü yapmak için yürüyüş mutlaka yaşam biçimi olarak tercih edilmelidir.

5. Vücut Kitle Endeksini Kontrol Ettirmek


Zayıf görünmek sağlıklı olmak anlamına gelmemektedir. Bunun için vücutta bulunan yağ ve kas oranına hakim olmak gerekmektedir. Çok zayıf olmak ya da normal kiloda bulunmak da bu durumu sağlıklı hale getirmemektedir. Bu açıdan düzenli uzman kontrolünde bulunmak yağ oranını dengelemek ve kas kütlelerini oluşturmak da sağlıklı kilo vermek ya da almak için gereklidir.