Yatmadan Önce Bal Yersek Ne Olur ?

- 18:34
Bin bir faydası bulunan bal organik olduğu zaman etkili olmaya başlar. Bu açıdan sağlıklı ve lezzetli bal tüketmek için organik bal bulmak gerekmektedir. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı kalma açısından önemli olan bal tüketiminde dikkat edilmesi gereken durumlarda bulunmaktadır. Yatmadan önce bal yersek sorusuna en iyi cevabı beslenme uzmanları vermektedir. Metabolizmaya iyi gelen özelliği ve içerikleri ile sağlıklı kalmanın yanı sıra fit kalmaya da destek olmaktadır.


Sürekli şeker krizi yaşayan kişiler için önerilen bal tüketimi bu durumu en aza indirmektedir. Bu açıdan yatmadan önce tüketilen bal;

- Metabolizmayı çalıştırır

- Gece yağ yakımına başlar

- Gece atılması gereken toksinlerin toplanmasını sağlar.

Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulduğunda bal tüketimini dikkatli ve doğru zamanlarda tüketmekte önemli olmaktadır. Doğal yollardan elde edilen bal ile kilo vermek hem sağlıklı hem de garantilidir. Şeker oranı açısında herhangi bir sorun teşkil etmeyen balda güvenli alım sağlanması yeterlidir. Yalnız bal tüketiminde aşırıya kaçmamakta gerekmektedir. Aksi durumlar sağlık problemlerin oluşuma yol açabilmektedir.

Cildin beslenmesini de iyi derecede sağlayan bal ile gece boyunca arınmış hissedebilirsiniz. Bu aşama balın olumlu etkilerini göstermektedir. Böylece güvenli ve lezzetli olarak aşırıya kaçmadan bal tüketimi uzmanlar ve diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Günlük tüketime uygun olan bal ile kolay bir şekilde zayıflamak da mümkündür.
Balın Sağladığı Faydalar

Vitamin ve daha fazla birçok minerali bulunan bal ile bağışıklık sistemini güçlendirmekte mümkündür. Özellikle balı içerisinde bulunan bileşenler tüm karışımlarda olumlu sonuç verebilmektedir. Bu anlamda aktarlar tarafından yapılan birçok karışım bal ile bütünleşmektedir. Balın faydaları saymakla bitmez fakat etkilerinin büyük çoğunluğunu bilmekte fayda vardır.

Sağlık problemlerinde etkili ve hızlı çözüm kolaylığı sağlayan bal, en etkili olarak;

- Öksürük

- Astım

- Bronşit

- Bağışıklık

- Eklem ağrıları

- Uyuşukluk

- Halsizlik gibi sorunlara direkt olarak çözüm sağlayabilmektedir.

Arılar tarafından en doğal şekilde yapılan bal, ile birçok hastalıktan da korunabilmektedir. Her evde bulunması gereken ve kahvaltıların vazgeçilmesi olan bal ile zayıflamak da kolaydır. Bunun için yatmadan önce bir tatlı kaşığı bal yemek yeterli olacaktır. Hatta içerisine karıştırılan çörek otu gibi yak yakımında etkili olan besinler zayıflamanın hızlanmasını da sağlamaktadır.

Sağlık için günlük tüketimi önerilen balın etkileri ve sağladıkları olarak yapılan araştırmada;

- Cildi yeniler ve arındır; saç diplerinden başlayarak etki etmeye devam eden bal gözenek kapama konusunda da etkilidir.

- Damar tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olur; kalp adelesine sağladığı zindelik ile kısa sürede iyileşme gösteren bal bile tüm damarların açılması da mümkündür.

- Hafızayı güçlendirir; strese karşı koruyucu bulunan bal ile vücutta bulunan toksinlerde kısa sürede atılır. Bu anlamda güçlü bulunan beyin ile hafıza güçlenmesi de artabilmektedir.

- Öksürük ve bağışıklık sistemini güçlendirir; ağızda oluşan bakterilerin giderilmesinde büyük etkisi bulunan bal, aynı etkiyi tüm vücutta yapabilmektedir.

- Kabızlığa iyi gelir; sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak kabızlığı sonlanmasına yardımcı olmaktadır.

- Uykusuzluk sorununu iyi gelir; içerisinde bulunan glikojen ile deliksiz uyku sunmaktadır. Yatmadan önce bal tüketmek aralıksız olarak uyumak içinde oldukça etkilidir.

- Antibiyotik etkisi; yaralar üzerinden sağladığı onarıcı özelliği tam bir antibiyotik etkisi ile olmaktadır. Yaraların hızlı iyileşmesini sağlayan bal hücrelerinde gelişimini sağlamaktadır.

- Karaciğeri temizler; enfeksiyon gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık sağlayan bal, karaciğer temizliğinde de etkilidir.

Bu gibi durumlar göz önünde bulundurularak sabah kahvaltıda ya da yatmadan önce bal tüketiminde bulunmanın etkisi sağlık için önemlidir.

Balın Zararları Var Mıdır?


Genel anlamda çok tüketimi yapılan her besinin zararı vardır. Fakat besin değeri yüksek olan gıdaların zarar etkisi de yüksek oranda olur. Bu anlamda balın da fazla tüketimi zararlı olabilmektedir. Balın zararları şeklinde yapılan araştırmalarda en çok 1 yaşından küçükler için önemli bu aşamada 1 yaşından küçük bebeklere kesinlikle bal verilmemelidir.

Aynı şekilde yüksek oranda şekeri bulunan kişiler bal tüketimini en az şekilde yapmalıdır. Fazla bal tüketiminde ortaya çıkan;

- Kusma

- Baş dönmesi

- Yüksek ateş

- İshal gibi durumlarda direkt olarak doktor kontrolü yapılmalıdır.

Tüm bu aşamalar göz önünde bulundurularak doğal bal tüketiminin önemine de dikkat etmek gerekmektedir. Ancak organik olan doğal bal ile kesin ve olumlu sonuç almak mümkündür.