Süt İçerek Zayıflamak Mümkün mü?

- 21:36
Önemli kalsiyum kaynağı besinlerimiz'den birisi olan süt içerek zayıflamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Kilo vermek isteyenler yemeklerden önce süt içerek fazla kilolarından kurtulabilir. İşte, süt içerek zayıflamaya dair her şey yazımızın devamında..

En değerli vitamin kaynağımız olarak süt, doğduğumuz günden itibaren ömrümüzün sonuna kadar tükettiğimiz temel gıda maddesidir. Sağlığımız için önemli bir yere sahip olan süt hakkında, gün geçtikçe bilmediğimiz daha çok şey öğreniyoruz. 

Sağlığımız için Sütün Önemi


Protein, karbonhidrat ve yağ gibi temel beslenme maddelerini standardize ederek bizlere sunan süt, en kıymetli içeceklerin başında yerini alıyor. Bunun yanı sıra vücudumuz için oldukça faydalı olan kalsiyum, fosfor ve magnezyum mineralleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir.

Sütün %87'ye yakınını su oluşturmaktadır. B2, B12, C, D, K ve A vitaminleri açısından da değerli kaynaklardan birisidir. Kısacası süt içinde barındırdığı bütün maddeler ile bir organizmanın sağlıklı yaşamasını tek başına sağlayabilir. Vitamin, protein, kalsiyum ve minerallere sahip eşsiz içeriği sayesinde süt, kemikleri güçlendirmeden tansiyonu seviyesini dengelemeye kadar sağlığımız için pek sayıda faydayı bizlere sunuyor. 

Süt içerisinde bulunan temel besin maddeleri: Kalsiyum, Protein, Potasyum, Fosfor, D vitamini, B12 Vitamini, A vitamini, Riboflavin, Niasin.

Süt hakkında bildiğimiz bu faydalarının yanı sıra hala yeni yeni öğrenmeye başladığımız etkileri de araştırmalar neticesinde ortaya çıkartılıyor. Bunlardan en önemlisi de şüphesiz süt içerek zayıflamanın mümkün olması.

Süt İçerek Zayıflamak


Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde kalsiyum mineralinin kilo vermeye yardımcı olduğu belirlenmiştir. Özellikle göbek bölgesinde ki yağlar olmak üzere, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin süt zayıflamaları mümkün. Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde elde edilen bulgularda, günde en az 2 bardak süt tüketerek, ayda 2 ile 4 kilo arasında kilo kaybı sağlanabilir.

Zayıflamak için süt tüketmeye başlayanların bu noktada dikkat etmesi gereken bir kaç önemli nokta vardır. Bunlardan öncelikli olanı; şeker kullanımını tamamen hayatınızdan çıkarmaktır. Metabolizma hızını arttıran süt, şekersiz ve yağsız olarak tüketildiğinde bölgesel olarak yağ yakımında ciddi sonuçlar almanızı sağlar. 

Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir. Süt, sağlıklı bir şekilde kilo verebilmeniz için karbonhidrat metabolizmasını iyileştirir, vücudun ihtiyaç duyduğu proteini sağlar ve zengin kalsiyum içeriğiyle ihtiyaç duyulan kalsiyum mineralini sağlar. Böylece tek başına süt, kilo vermeniz için gerekli şartları taşımayı başarmaktadır. 

Bölgesel yağ yakımının sağlanması için; kan şekerinin dengelenmesi, yeterli protein ve kalsiyum alımı önemlidir. Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olan süt, protein ve kalsiyum içeriğiyle bölgesel yağ yakımı içinde muhteşem bir içecek olmayı başarıyor. 

Fakat, düzensiz beslenme, yanlış besin seçimleri, karbonhidrat ağırlıklı menüler tüketmek ve hazır yiyecekler tüketmek gibi yanlış alışkanlıklar kan şekerinde ani değişiklikler sağlayarak kilo almanızı sağlar.

Süt içerek kilo verebileceğinizi biliyorsunuz, fakat küçük dokunuşlarla bu etkiyi arttırmak istemez misiniz? Evet, dediğinizi tahmin edebildiğimiz için sizinle ufak bir ipucu da paylaşmayı ihmal etmek istemedik.

İpucu : Süt ile zayıflamak mümkün, süt tüketirken toz veya kabuk tarçın ekleyerek tüketmek daha fazla yağ yakımını sağlayabiliyor. Çünkü tarçın, açlık ve tokluk şeker seviyesini dengelemeye yarayan harika bir besindir. Günde bir çay kaşığı tarçını sütünüze ekleyerek tüketebilirsiniz. 

Süt içerek zayıflamak isteyenler, gün içerisinde kan şekerinin düştüğü ikindi ve gece vakitlerinden iki saat önce süt içmelidirler. İkindiden önce ve gece yatmadan iki saat önce tüketilen süt, gün boyunca kan şekerinizin dengede kalmasını sağlar ve böylece açlık hissiniz minimum seviyede olacaktır.