Detoks Listesi 2. Gün

- 21:56
Bahar detoksunda 2. güne başlıyoruz. Bu sürede güzel dönütler ve mesajlar geldi. Bir çok kişi hep birlikte deroks yapması motivasyon gücümüzü daha da arttırıyor. Detoksumuzun sağlıklı ve başarılı olması için yaptığım küçük uyarılara lütfen dikkat edin. Bahar detoks listesi 2. gün öğünleri ve tarifleri geliyor.

BAHAR DETOKSU 2. GÜN

Birinci olduğu gibi uyanında bir bardak suyu yavaş yavaş oturarak içiyoruz. Metabolizmanın uyanması için bu çok önemli. 5-10 dakika sonra zencefilli limonlu su içiyoruz. Taze zencefil veya toz zencefil kullanabilirsiniz.
bahar detoksu

KAHVALTI

10 adet orta boy mantarı iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Bir çay kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kekik ve bir çay kaşığı kırmızı pul biberle karıştırıp tavada suyunu çekene kadar pişirin.
Çörek Otlu Salata Yeşillik (maydanoz, roka, dereotu, kıvırcık)

Yeşil Çay

Ara Öğün

Birinci günde hazırlanan Çilekli Detoks suyu içiyoruz. 

Öğle Yemeği

Birinci gün tariflerinden Kabak Detoksu tarifimizi içmeye devam ediyoruz. 
4 yemek kaşığı kasenin içine yarım çay kaşığı pul biber, kimyon, kekik, karabiber karıştırarak tüketiyoruz.

Ara Öğün

5 adet çilek
Keten Tohumlu Bisküvi tarifini hazırlayarak 2 avuç kadar tüketiyoruz. Bağırsak çalıştırıcı ve tok tutan tariftir.
mantar detoks

Keten Tohumlu Bisküvi Tarifi
1 çay bardağı tane yani öğütülmemiş keten tohumu, 1 çay bardağı kuru meyve (üzüm, hurma, kayısı veya erik olabilir), 1 yemek kaşığı ceviz içi (badem veya fıstık da olabilir)1 yemek kaşığı toz tarçın, eğer evde varsa 1 yemek kaşığı chia tohumu ve bir su bardağı oda sıcaklığında suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Buzdolabına kaldırıp kıvamı koyulaşana kadar en az 5 saat bekletin. Geniş bir fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serin. Keten tohumlu karışımı ince bir kat halinde tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 30 dakika, içi pişene kadar tutun. Tepsiyi fırından çıkarıp bıçakla karelere bölün. Kendi kendine soğuması için bekletin.

Akşam

Mantarlı Ispanak Tarifi
Bir adet orta boy kuru soğan ve üç diş orta boy sarımsağın kabuklarını soyup küçücük doğrayın. 5 adet orta boy mantarı iyice yıkayıp doğrayın. Derin yayvan bir tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı alın. Yağı kızdırmadan, soğan, sarımsak ve mantarı tencereye alın. Orta dereceli ateşte, rengi hafifçe değişene kadar pişirin.2 su bardağı doğranmış ıspanağı, bir çay bardağı oda sıcaklığında su, bir yemek kaşığı doğranmış maydanoz, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kimyon ve bir çay kaşığı kırmızı pul biberle birlikte tencereye ekleyin. Orta dereceli ateşte, arada bir karıştırıp ıspanak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Akşam öğününde 1-2 porsiyon Mantarlı Ispanak tarifini tüketebilirsiniz. Yanında Bugün hazırlanan Keten tohumlu bisküviden iki avuç içi kadar yiyebilirsiniz.

Ara Öğün

Akşam yatmadan önce acıkmanız durumunda bitki çayı tüketebilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI: Gün içinde bol bol hareket etmeyi ve en az 2 litre su tüketmeyi unutmayınız.