Ahududu Yaprağı Çayı Hamilelik ve Regl Dönemi Kullanımı

- 17:34
Lezzeti ile bilenen ve daha çok meyvesi tüketilen ahududunun bilinmeyen mucizevi yönü ise yaprağında gizli. Gül familyasından olan ve meyvesi ile pastacılık sektörünün vazgeçilmez ürünlerinden biri olan ahududu bitkisi, yaprağından yapılan çay ile insan sağlığı açısından çok önemli faydalara sahiptir. Hamilelik ve Regl Döneminde de çok etkili bir yiyecektir.
ahududu çayı fatdaları

Dünyanın birçok noktasında olduğu gibi ülkemizde de yetişen ve organik olarak üretilen ahududu yaprağı çayının bilinen en önemli etkisi hamile kadınlara sağladığı faydadır. Hamile kadınlarda rahimi güçlendirdiği ve doğrumu kolaylaştırdığı bilinen ahududu çayı yaprağının ayrıca doğum sancılarını azalttığı da bilinmektedir. 

Kadınlarda ayrıca adet ağrılarını azaltan ahududu yaprağı çayının; ağız ve diş eti problemlerine iyi geldiği, boğaz bölgesinde oluşan rahatsızlıkların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine fayda sağladığı ve vücutta meydana gelen yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Ahududu Yaprağı Çayı Yararları

Ahududu bitkisinin yapraklarından elde edilen ve tamamen doğal yollarla üretilen ahududu yaprağı çayının faydası gibi tadı da oldukça lezzetli. Hamile kadınların sıklıkla tercih ettiği doğal bir besin maddesi olmasının yanında ahududu yaprağı çayının insan sağlığı açısından daha birçok yararı bulunmaktadır. 

Kadınların hamilelik dışında sıkıntılı bir süreçten geçtiği durumlardan biri olan regl dönemlerinde tüketilen ahududu yaprağı çayı, regl sancılarını azaltma konusunda oldukça yararlı bir üründür. Ülkemizde az bilinen fakat son dönemde daha popüler olan ahududu çayı yaprağının insan sağlığı açısından bilinen diğer yararları şunlardır:

• Hamilelik döneminde rahatlıkla kullanılabilen doğal bir ilaç özelliğine sahiptir.
• İçerisinde bulunan antioksidan özelliği ile kanın temizlenmesine yardımcı olur.
• İshal problemi olan kişilere iyi gelir.
• Ağız içerisinde oluşan yara ve aftların daha kolay iyileşmesini sağlar.
• Diş eti hastalarının tedavisinde oldukça önemli etkiye sahiptir.
• Kadınların regl dönemlerinde yaşadığı ağrıyı azaltır.
• Adet düzensizliğine iyi gelir.
• Boğazda meydana gelen şişkinlik ve ağrılara iyi gelir.
• Soğuk algınlığı, grip, bronşit ve astım gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
• Vücutta meydana gelen yaraların ve ciltte oluşan problemlerin daha çabuk iyileşmesini sağlar.

ahududu yaprağı

Hamilelikte Ahududu Yaprağı Çayı Etkileri

Frambuaz olarak da bilinen ve gülgiller ailesinden olan ahududu, özellikle kırmızı olan meyvesi ile insan sağlığı açısından oldukça etkili bir üründür. Ülkemizde daha çok böğürtlenle karıştırılan ancak böğürtlene göre daha açık renkte ve daha tatlı olan ahududu bitkisinin yaprağının da oldukça önemli etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Ahududu bitkisinin yaprağından elde edilen çay özellikle kadınlarda son derece önemli bir etkiye sahiptir. 

Ahududu yaprağı çayının bilinen en önemli etkisi kadınların hamilelik ve regl dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Hamile kadınların özellikle doğuma yakın süreçte tükettiği ahududu yaprağı çayı, rahimi güçleştirici etkiye sahiptir. Ahududu çayı, rahimi güçleştirici etkisi ile birlikte doğumu kolaylaştıran ve doğum sırasında oluşan sancıları azaltan etkiye sahiptir. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan ahududu çayının, tavsiye edilen şekilde tüketilmesi durumunda insan sağlığı açısından olumsuz bir etki oluşturmaz.

Hamilelikte Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Tüketilmeli?

Hamile kadınların doğum sancılarını azaltmak ve doğumu kolaylaştırmak için tükettiği ürünlerin başında yer alan ahududu yaprağı çayı hamileliğin 4. ayından itibaren tüketilmeye başlanır. Dördüncü aydan itibaren günde 1 fincan tüketilmesi tavsiye edilen ahududu çayının, rahmi beslediği ve güçlendirdiği bilinir. 

Ülkemizde alternatif tıp uzmanları tarafından tavsiye edilen ahududu çayı, kurutulmuş ahudu yaprağından yapılmaktadır. Ahududu yaprağının taze olmasına dikkat edilmelidir. Bir miktar su içerisinde bir tutam ahududu yaprağının demlenmesi ile elde edilen çayın içerisine, taze ahududu meyvesi eklenerek de içmek mümkündür. Ahududu yaprağı çayının doğum esnasında 1-2 fincan tüketilemesinin doğumu kolaylaştırdığı da bilinmektedir.