Kadınların Bol Miktarda Tüketmesi Gereken 7 Yiyecek

- 22:21
Dengeli bir beslenme tarzı, genel sağlık için çok faydalıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme çoğu kimse için ideal olsa da bazı yiyeceklerin daha fazla tüketilmesi gerekebilir. Herhangi bir besin eksikliğiyle uğraşıyorsanız, o besin bakımından yüksek yiyeceklere sahip olmanız gerekir. Diğer yandan kadınların mutlaka tüketmesi gereken bazı yiyecekler vardır. 

kadinlarin tuketmesi gereken yiyecekler

Örneğin, kadınların demir ve kalsiyum bakımından zengin yiyecekleri bol miktarda tüketmesi gerekir. Çünkü, bu mineraller kadınlarda yaygın görülen bazı hastalıkları önleme bakımından oldukça faydalıdır. Kadınların bol miktarda tüketmesi gereken 7 yiyecek ile ilgili detayları öğrenmek için lütfen okumaya devam edin.

1. Süt


Çoğu kadında yaş ilerledikçe kalsiyum eksikliği meydana gelir. Kemiklerin yaşla birlikte zayıflamasının nedeni de budur. Süt zengin bir kalsiyum kaynağı olduğu için kadınların her gün bir bardak süt içmesi oldukça faydalıdır. Süt kalsiyum dışında da önemli bir besin kaynağıdır. Süt günün her saatinde tüketilebilir. Ancak akşamları tüketilmesi daha yararlıdır.

2. Domates


Domates bol miktarda likopen içeren bir sebzedir. Likopen ise meme kanseri ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde kullanılan bir pigmenttir. Ayrıca, her gün domates yemek kadınlarda kolesterol seviyesini düşürür ve kemik sağlığını iyileştirir.

3. Ispanak


Ispanak, demir ve magnezyum gibi pek çok faydalı vitamin ve minerali içeren mucizevi bir sebzedir. Bu nedenle demir ve magnezyum eksikliği bulunan kadınlar tarafından bol miktarda tüketilmelidir. Ispanak, aynı zamanda kadınlarda kemik sağlığını iyileştirir, astım riskini azaltır, anemiyi önler, adet öncesi semptomları azaltır ve diyabet riskini önlemek için kan şekeri seviyelerini dengeler.

4. Kızılcık


Kızılcık, tatlı ve lezzetli bir meyvedir. Kızılcık, kadınlar tarafından her gün tüketilirse idrar yolu enfeksiyonunu yardımcı olabilirler. Antioksidan bakımından zengin olan kızılcık, aynı zamanda birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

5. Keten Tohumu


Keten tohumu, özellikle iltihaplı hastalıklara karşı koruma sağlayan omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca, keten tohumu diyabet ve kalp rahatsızlıkları riskini de azaltır. İrritabl (huzursuz) bağırsak sendromunu önleyen keten tohumu, aynı zamanda yüze ışıltı verir. Genç bir görünüm için, kadınlar tarafından bol miktarda tüketilmelidir.

6. Yulaf

Yulaf son derece sağlıklı ve lezzetli bir yiyecektir. Yulaf tüketmek, kadınlarda kan basıncını yönetir, kolesterolü düşürür, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olur.

7. Bektaşi Üzümü

Bektaşi üzümü bol miktarda A, B ve C vitamini içeren bir meyvedir. Bu muhteşem meyve, sağlık açısından pek çok faydası bulunan lif ve omega-3 yağ asitleri yönünden de oldukça zengindir. Bektaşi üzümü tüketmek, kadınlarda bağırsak sağlığını iyileştirir, mide ve kabızlık sorunlarını giderir, kalp sağlığını ve görme kabiliyetini iyileştirir.

Yukarıdaki yiyeceklerin bol miktarda tüketilmesi her kadın için uygun olmayabilir. Bu konuda, öncelikle doktora danışmak ve günlük ideal tüketim miktarlarını aşmamak çok önemlidir.