Susam Yağının Cilde ve Saça Faydaları

- 02:01
Susam yağı, çok eski zamanlardan bu yana kullanılmaktadır. Tarihte kullanılmaya 5000 yıl önce başladığı düşünülmektedir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan susam yağı, cilt ve saç bakımında da etkin olarak kullanılmaktadır. Susam yağı cilt, saç, kemik ve dişler için son derece faydalı, doğal bir yağdır. Yemeklerin içerisine katılarak kullanılabilecek olan susam yağı aynı zamanda bakım kürlerinde de kullanılabilmektedir.
Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, çinko, B6 vitamini, manganez gibi birçok vitamin susam yağı içeriği içinde yer almaktadır.
saça ve cilde faydaları

Sağlıklı Cilt İçin Susam Yağı

Susam yağı içerisinde bulunan vitaminler, ciltteki kolajen miktarını artırmaktadır. Cilt için kolajen en gerekli maddeler arasında yer almaktadır. Böylece cildin sağlıklı olmasına susam yağı büyük fayda sağlamaktadır. Susam yağı ciltte düzenli olarak kullanıldığında cilt daha yumuşak ve daha elastik bir görünüm kazanmaktadır. Aynı zamanda susam yağı içerisinde bulunan çinko, vücudun kendisini onarmaya da yardımcı olmaktadır.

Özellikle bayanlar daha sağlıklı daha dinç bir görünüm için susam yağı cilt bakımı yapmayı tercih etmektedir. Tüm cilt problemlerinde susam yağı iyileştirici bir etki yaratmaktadır. Uzmanlar, kuru cilt tipine sahip kişilerin susam yağını nemlendirici olarak kullanabileceklerini de söyleyebilmektedir. Susam yağı içerisinde güçlü antioksidanlar içermektedir. Cildi toksinlerden arındırırken, derinlemesine temizlik sağlamakta ve daha sıkı bir cilt sağlamaktadır.

Susam Yağı Kullanımı

Susam yağı son dönemlerde cilt bakımında sıklıkla tercih edilmektedir. Tek başına cilt bakımında susam yağı kullanılabileceği gibi zeytinyağı ve badem yağı ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Cilt bakımı için susam yağı cilde masaj yapılarak, duştan önce uygulanmaktadır. Susam yağı cilde masaj ile uygulandıktan sonra 10 dakika bekletilmelidir. Cildinizden susam yağını tahriş etmemeye dikkat ederek yumuşak hareketler ile temizlemelisiniz.

Saç Bakımında Susam Yağı

Çok uzun yıllardan bu yana susam yağı saç bakımı yapılırken tercih edilmektedir. Saç bakımında doğal ürünleri kullanmayı tercih edenler, susam yağını sıklıkla kullanmaktadır. Susam yağı içerisinde bulunan mineraller sayesinde saç derisini beslemektedir. Böylece daha güçlü saçlara sahip olunmasına ve saça nem vermeye yardımcı olmaktadır.

Susam yağının mantar önleyici özelliği de bulunmaktadır. Böylece susam yağı yararları arasında kepeği önlediği de bilinmektedir. Beyaz saçların koyulaşması için susam yağı badem yağı ile karıştırılarak saça uygulanmaktadır. Bu yöntem koyu renkli saçlarda daha iyi sonuç alınmaktadır.

Susam Yağı Faydaları

Güçlü bir antioksidan olan susam yağının birçok faydası bulunmaktadır. Susam yağı diş bakımında kullanıldığında dişte plak oluşumunu engellemektedir. Aynı zamanda antioksidan içerdiği için iyi bir iltihap gidericidir. Kalp damar hastalıklarında da iyileştirici etki gösterdiği bilinmektedir.

İçeriğinde birçok besleyici vitamin bulunan susam yağı tüketimi sindirim sistemini de düzene sokmaktadır. Susam yağı yemeklere ve salatalara katılarak tüketildiğinde, vücut sağlığı içinde faydalı bir yağ olarak tüketilebilmektedir.
→ Bir önceki Isırgan Otunun İnanılmaz Faydaları başlıklı yazımızda 'ısırgan otu, neye iyi gelir, sağlığa faydaları, nasıl kullanılır' hakkında bilgiler verildi.