Karın Yağlarını Eriten Egzersizler

- 00:25
Bölgesel Zayıflamada karın yağlarını eritmek ne kadar zor olsa da başarılamayacak bir şey değildir. Göbekteki yağlanma için uzun bir süre gerekir. Genellikle göbek, karın ve beldeki yağlanma çok hamur işi tüketme sonucunda oluşabilir. Bu yüzden karın yağlarını yakmak eritmekte zordur. Karın yağlarını eritmek için bugün vereceğim Göbek Yağını Eritme Diyeti yanında karın yağlarını eriten egzersizleri de eksiksiz yerine getirmeniz gerekiyor.
Yazının devamında Ender Saraç tarafından önerilen '3 haftada Göbek Yağlarını Eritme ve hareketleri' konusu hakkında önemli bilgiler verilecektir. 

Bölgesel Zayıflama Diyeti

Kahvaltı
Bir yeşil elma ve sert bir şeftali tüketin.

Ara öğün
Taze dil peyniri - 2 parmak

Öğle
ızgara tavuk derisiz olacak. Yeşil salata ve taze soğan.

Ara Öğün(15:00)
Yulaflı bisküvi - 4 adet

Ara Öğün (17:00)
Kabuklu Yeşil Elma

Akşam
Zeytinyağlı fasulye (4-5 kaşık), 1 dilim tam ekmek ve mevsim salatası

Gece
İçine tarçın da atılmış ılık ve yağsız veya az yağlı süt, 3-4 fincan rezene çayı, mısır püskülü, yeşil çay, avakado yaprağı ve kiraz sapları karıştırılarak çay halinde içilecek.


Karın Yağlarını Eriten Egzersizler

Erken kalkarak metabolizmanızı hızlandırın. Sabah kalkınca 1 bardak suyun içine 1 kaşık bal ve 10 damla limon koyun. (Haftada en az 3 kere bunu yapın)
Yürüyüş
yürüyüş ile zayıflama
Her sabah en az 30 dakika yürüyüş yapın.

Sopalı Hareket
yağ eritme

Sopayı ensemize dayadıktan sonra ellerimizi de geçiriyoruz ve daha çok kalçadan hareketle yani kalçamızdan yukarısını sağa ve sola hareket ettiriyoruz. Bu hareket ile yan bölgelerdeki yağları yakmış olacağız.

Bel kaslarını geliştiren Mekik


Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Yan mekik hareketi

Sağınıza doğru uzanın, sağ elinizi sağ kulak üzerine değecek şekilde getirin. Sol elinizi belin soluna, sol dirseğe gelecek şekilde yaklaştırın. Sol el ile belin sağını hafif şekilde tutun. Hızla sağ kolu ve sağ ayağı birbirine yaklaştırın. 60 defa bunu tekrarlayın.

Mekik hareketi


Sabah ve akşam ellişer kez, karnımız acıyana kadar mekik çekmek çok önemli. Mekik çekmek, karın bölgenizdeki kasları güçlendireceği gibi aynı zamanda bu bölgedeki yağların çabucak yanmasını sağlayacaktır

Popo Kaldırma Hareketi

Resimdeki gibi sırt üstü yatın. Eller ve kollar yerde paralel olacak şekilde ayak uçlarınız üzerinde poponuzu yukarı kaldırın. Tekrar aşağı indirerek bunu 20-30 kere yapın.

Ayak Kaldırma Hareketi

Sol dizin üstüne yatın, ayaklarınızı dik koyun ve kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırdıktan sonra aşağı indirin. Dizinizi fazla bükmemeye çalışın. Sonra aynı hareketi öbür tarafınızda yapın. Bu hareketin en az 30-40 kez yapılması gerekli. Popo ve çevresinde oluşan yağlanmayı azaltır.

Yanlara esneme hareketi

Ayakta dimdik pozisyonda durun ve dikliğinizi bozmadan sağınıza ve solunuza doğru hızlı bir şekilde esneyebildiğiniz kadar esneyin. Bu hareketi en az 3-4 dakika tekrarlayın. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar için uygun bir hareket olmayabilir.

Sabah duşu
Spordan sonra her sabah bölgesel zayıflama bölgelerini (göbek, karın, bel, basen ve kalça) kabak lifi veya ipek kese ile sert bir şekilde masaj yapın. Melisa yağı, kekik yağı, biberiye yağı ile ovalayın.

Karın Yağlarını Eriten Egzersizlerinden 3 tane seçerek;
1. hafta 3 kere
2. hafta 4 kere
3. hafta 5 kere
tekrarlayın. 

3 hafta sonunda karın yağlarınızdaki farlılığı hissedeceksiniz...
-------
---
-
Yorumlarınızla yazımıza destek olmaya ne dersiniz...