Ceviz Kabuğu Suyu ile Zayıflama

- 23:44
Araştırmalardan yola çıkarak cevizin en bilinen özelliği kötü kolesterolü düşürmesidir. Kalp damar rahatsızlıklarının önlediği de bilinmektedir. İçeriğindeki omega 3 yağ asitleri, E vitamini, damar temizliğini sağlayan etken maddeler, uzun süre tok kalmayı sağlayan gama-tokoferol cevizi bu kadar faydalı bir yiyecek yapıyor. Bugün cevizin bu faydalarının yanında 'ceviz zayıflatır mı?' sorusuna da cevap vereceğiz.

Bir zamanlar moda olmuş, bir çok kişi tarafından denenmiş bir zayıflama yöntemidir. Ahmet Maranki'nin tavsiye etmesiyle herkes tarafından daha çok ilgi görmeye başladı. İlk önce Cevizin faydalarını inceleyelim.

Cevizin Faydaları

  • Triod tedavisinde ceviz suyu içilmesi öneriliyor.
  • Kolesterole iyi geliyor.
  • Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır.
  • Damar tıkanıklığı riskini azaltır.
  • Antioksidan bakımından zengindir. Kansere karşı vücuda direnç sağlar.
  • Çocuklarda zeka gelişimini destekler. Hafızayı güçlendirir.
    • Cevizin sağlıklı ideal tüketim miktarı en fazla 4 tanedir.
ceviz suyu

Ceviz Zayıflatır mı?

5 gramlık 1 ceviz yaklaşık 30 kaloridir. Ara öğünlerde 1 ceviz ile yanına bir kaç farklı kuru yemiş tüketmek sağlıklı bir beslenme olacaktır. Tokluk süresini uzatacağından uzun bir süre canımız yemek yemek istemeyecektir. Bu yönüyle ceviz sağlıklı besinler arasında olup aynı zamanda zayıflatmaya yardımcı bir besindir. Ceviz suyu hakkında da aynısını söylemek mümkündür. Öncelikle karın şişliğinden kurtulacaksınız. Sonrada ceviz kabuğu ile yapacağınız kür; 1 hafta gibi sürede 3 kilo vermenizi sağlayacaktır.
Karbonatlı Su ile Zayıflama

Ahmet Maranki Ceviz Kabuğu Suyu Kürü

6 ceviz kabuğunun altına ve üstüne küçük delikler açarak 1 litre suyun içine atın. İçerisine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. 15 dakika kadar kaynatın. Bu karışımı sabah ve akşam aç karnına 1 bardak için. Ceviz suyunu içerken tencereden 1 ceviz yiyin.
Uygulama 2: Akşam yatmadan 1 ceviz kırıp içini 1 su bardağın içine atın. (sadece kabuğu atılmayacak) Sabah kalktığınızda aç karnına suyunu için.

 Bir önceki "Kahvaltı Et Obeziteden Kurtul" başlıklı yazımızda 'kahvaltı yapma, sağlıklı kahvaltı, obeziteyi önleme, kahvaltının faydaları' hakkında bilgiler verildi.