Lazer Lipoliz ile Selülit Tedavisi

- 16:08
Cilt altı dokuda biriken yağlar cilt yüzeyinde pürüzlü bir görüntüye sebep olur. Kilolu kişilerde başta olmak üzere zayıf kişilerde de görülmektedir. Yanlış beslenme alışkanlıkları, stres, alkol, sigara kullanımı gibi sebepler de selülit oluşumuna neden oluyor. Selülitlerden lazer lipoliz yöntemi ile izsiz kurtulabilirsiniz. Bu yöntem ile selülitleriniz sıvılaştırarak vücuttan atılması sağlanıyor.

İzsiz lazer lipoliz yöntemi selülit tedavisi uygularken aynı zamanda cildi sıkılaştırıyor. Lazer ile deri altındaki yağ depoları eritiliyor. Sıvılaşan yağ vücuttan emilerek dışarı atılıyor. Bu yöntemin en güzel yanı ise cilt üzerinde hiç iz kalmıyor olması.

Sarkmış karın bölgesi, bel, kollar ve bacaklarda da izsiz lazer lipoliz yöntemi uygulanabiliyor. Selülitlerin tamamen yok edilmesi ise çok zor olmasına rağmen bu yöntem ile portakal görünümlü görüntüyü yok etmede çok iyi sonuçlar alınıyor.

Lazer lipoliz yöntemi diğer uygulanan yöntemlere göre daha etkilidir. Cildi sıkılaştırmasını sağlayan dokuyu aktifleştirerek daha güzel bir görünüm sağlıyor.

Lazer lipoliz seansları 2-3 saat sürüyor. Uygulanacak bölge küçükse lokal anestezi ile uyuşturuluyor. Gün içinde ayağa kalkabilirsiniz. Uygulanacak bölge büyükse genel anestezi uygulanıyor. Lazer lipoliz yöntemi hastanelerde ameliyat ortamında yürütülmektedir.
lazer liposuction

Lazer Lipoliz Sonrası

Lazer lipoliz sonra hastanın konforu sağlanmalı ve çok fazla yapılan bölgenin hareket ettirilmemesi gerekiyor. 3 hafta boyunca korse kullanılmalıdır. Çok sıcak duş veya banyo yapılmamalı sıcak ortamlardan uzak durmalıdır.

Soğuk Lipoliz Nedir?
→ Yağ Aldırma Ameliyatı

Uygulanan Liposuction Yöntemleri

Liposuction kısaca yağların cilde sokulan bir tüple alınması yöntemidir. Selülit oluşturan yağlar küçük parçalara ayrılarak vücuttan alınıyor.
  • Vakum Liposuction : Vakum yoluyla yağların emilmesi yöntemidir.
  • Ultrason Lİposuctin : Ultrason ile yağlar parçalanır, vakum ile vücuttan uzaklaştırılır.
  • Lazer Liposuction : Yağların lazer ile parçalanması ve emilmesi yöntemidir.
  • Normal Liposuction : Yağların vakum ile çekilirken, özel bir cihazın kullanıldığı tekniktir.
Tedavisi zor olan selülitlerden lazer lipoliz yöntemi ile izsiz kurtulabilirsiniz.
Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Non-surgical_liposuction
→ Bir önceki "İnsulin Direnci Hesaplama Homa Testi" başlıklı yazımızda 'insülin direnci, hesaplama, homa testi, homa puanı, açlık kan şekeri, insülin direnci' hakkında bilgiler verildi.