En Etkili Zayıflama İlaçları

- 11:11
Zayıflamanın kısaca formülü çok hareket ve az yemekten geçiyor. Zayıflama yöntemi olarak birçok ilaç ise piyasada satılmaktadır. Bu ilaçlardan sağlıklı olup olmadığından emin olmadığınız zayıflama ilaçlarını sakın kullanmayınız. Doktor tavsiyesiyle reçeteli zayıflama ilaçlarına ise eczanelerden ulaşabilirsiniz. 2015 yılında kullanılan en etkili zayıflama ilaçlarını inceleyeceğiz.
Doktorlar reçeteli zayıflama ilacını kitle indeksi yüksek olan hastalara reçete etmektedir. Fazla kilolu ve obezite sınırına yakın olanlar ve geçenler (beden kitle indeksi 28 ve üzeri) reçeteli zayıflama ilaçlarını doktorların vermesi üzerine kullanabilir.

Belviq, Qsymia Contrave, Fentermin en fazla kullanılan en etkili zayıflama ilaçlarıdır. Bu ilaçlar doktor kontrolünde kullanmayı sakın unutmayın. Başka bir bitkisel karışım veya ilaçla alınması önerilmemektedir. Detaylı bilgi için doktorunuza danışın.

Zayıflama İlaçları

REDUCTİL
Kilo vermenize yardımcı olabilecek iştahı bastıran bir ilaçtır. Etken madde olarak sibutramine kullanılır.Bu etken madde Türkiye'de ve Avrupa'da satışı yasaklanmıştır. Muadilleri piyasada bulunmaktadır. Reçetesiz olarak satılmaktadır. Bu ve buna benzeyen ilaçlar sağlıksız olduğu için reçeteli zayıflama ilaçları doktor tavsiyesiyle alınmalıdır.

BELVİQ

İştah kesici özelliği bulunmaktadır. Hamileyseniz veya hamilliği düşünüyorsanız bu ilacı kesinlikle kullanmayın. Baş ağrısı, baş fönmesi, yorgunluk, ağız kuruluğu, kabızlık gibi bazı yan etkileri bulunmaktadır. Kullanma talimatını okumadan ve doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

zayıflama ilaçları

ADİPEX, SUPRENZA, FENTERMİN

Aşırı yemeğe düşkün olanlar için daha çok verilen bir zayıflama ilacıdır. Kişi ilacı aldıktan 12 saat içinde yeme isteği bastırılmış olacaktır. Bu 3 ilaçta aynı etkilere sahip ilaçlardır. İçlerinden sade fentermin kısa süreli kullanımlar için önerilmektedir.

Adipex ve Fentermin dalgınlık ve uyku yapabilir. Araç kullanmayı ve dikkat gerektirecek bir işi yapamayabilirsiniz.

Kalp çarpıntısı, titreme, nefes darlığının yanı sıra kusma, ishal, tat alma duyusunun azalması gibi yan etkileri bulunmaktadır. Eğer şeker hastalığınız varsa kullanmadan önce doktora danışmanız daha da önem arz etmektedir.

Bu zayıflama ilacının başka bir özelliği ise bağımlılık yapabilmektedir. Bu nedenle az sürelerle kullanılıp bırakılmalıdır.
CONTRAVE

Uzun süre kullanabilecek bir takviyedir. İlacın etkenleri arasında sigarayı bırakma, mevsim değişikliği yorgunluğu, depresyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. FDA onaylı 2 ilacın birleşimiyle üretilmiştir.

Yan etkileri arasında ise; tansiyonu arttırması, kalp çarpıntısı yapması bulunmaktadır. Bunun yanında kusma, ishal, uykusuzluk görülebilir.

QSYMİA
zayıflama ilacı
İştahı bastıran zayıflama ilaçlarından bir tanesidir. Kullandıkça yiyeceklere karşı ilgi azalır. Doygunluk hissi yaşatarak daha fazla yemek yemenin önüne geçer. Qsymia kullanmadan önce hamile olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Herhangi bir kalp rahatsızlığı olan varsa ilaç kullanılmamalıdır.

FDA 3 ay kullanım sonrasında eğer kiloda %4’lük bir azalma olmadıysa ilacın kullanımının sonlandırılması gerektiğini bildirmiştir. Kabızlık, ağız kuruluğu, ellerde ve ayaklarda karıncalanmalar görülmesi yan etkileri arasındadır.

Zayıflama ilaçları kullanırken en fazla yapılan hata ise ‘ben ilaç kullanıyorum istediğimi yiyebilirim’ düşüncesidir. Bu hataya düşmeden ilaçlar hakkında bilgi edinerek ve doktor tavsiyesi ile bu zayıflama ilaçlarını kullanarak kilo verebilirsiniz. Reductil, xenical, exodex ise diğer bilinen zayıflama ilaçlarıdır.
Siz de bir zayıflama ilacı kullanıyorsanız veya daha önce kullandıysanız bu yazıyı sizin gibi okuyacak 1000'lerce kişiyi yardımcı olum. Yorumlarınızla destek olun...
→ Bir önceki "İbrahim Saraçoğlu Maydanoz Kürü" başlıklı yazımızda 'maydanoz, maydanoz limon kürü, suyu, zayıflatır mı, maydanoz ile zayıflama' hakkında bilgiler verildi.