Çörek Otu Yağı Saç Bakım Kürü

- 14:12
Erkek kadın demeden bir çok kişinin sorunu olan saç dökülmesine en işe yarayan yöntemlerden biri de çörek otu kullanımıdır. Erkekler de ise kepek oluşumu çok fazla gözükmektedir. Çörek otu tohumlarının işlemlerden geçmesi ile çörek otu yağı elde edilir. Çörek otu yağının saça kullanımında ise saça faydaları büyüktür.
Saç dökülmesi her 100 kişiden 65'inde gözüken bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Saç dökülmesinin bir çok nedeni olsa da genetik ve stres gibi nedenler de daha çok gözüküyor. İlaç kullanımı, saç ektirme gibi yöntemlerle bu sorun çözülebilmektedir. Alternatif bir yöntem kullanmak isteyenler için bitkisel yollarda düşünülebilir.

Çörek otu yağı saçlar için kullanılabilecek bitkisel yöntemlerden biridir. Saç üzerinde kullanıldığında saçların canlandığını ve gürleştiğini göreceksiniz. Düzenli olarak kullananlar da ise saç dökülmesinin durduğu gözlemlenmektedir.

Çörek otu yağı saçlarda olduğu gibi cilde de çok iyi gelmektedir. Saç yapısını onardığı gibi cilt yapısını düzenleyerek cilde parlaklık kazandırır. Saçlarınız çok cansız ve sık kopmalar yaşıyorsanız kırılmaların önüne geçemiyorsanız çörek otu yağını kullanabilirsiniz.

Çörek otu saç beyazlamasına da iyi geldiği bilinmektedir. Birazdan vereceğim tarif ile hafta da bir bakım kürü yaparsanız saçlarınız canlanacak, kepek, dökülme, beyazlama sorunlarını unutmuş olacaksınız.
çörek otu yağı saça

Çörek Otu Yağı Saç Bakım Kürü Tarifi
Saç bakımı yapılmadığı zamanlar kullandığınız şampuandan kaynaklı saçlar dökülmeye başlar kırılır, dökülür. Saçlarınızdaki yıpranmanın önüne çörek otu yağı ile geçebilirsiniz. Çörek otu yağı ile düzenli bakım yapıldığında saç kopmaları ve dökülmeleri daha az yaşarsınız. Çörek otu yağı saç derisini besler.
Şimdi de çörek otu yağı bakım kürünün nasıl hazırlandığına bir bakalım.
Malzemeler: Ihlamur suyu, çam terebentin esansı, çörek otu yağı, limon suyu
Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırın. Kıvam oluşunca parmak uçlarınızla masaj yaparak saç diplerine masaj yaparak tüm saça uygulayın. 20 dakika boyunca kür saçlarınız da durduktan sonra ılık su ile bitkisel şampuan kullanarak saçlarınızı durulayın.