İçinizdeki Enerjiyi Dışarı Çıkarın

- 17:26
Kış aylarından kalan miskinliği üzerinizden atamadınız mı? Hala evde oturuyor, bilgisayar başında atıştırmalıklarla mı vakit geçiriyorsanız? Havaların ısınmasıyla artık harekete geçmenin, uyanmanın zamanı geldi. Bunun için de içinizdeki enerjiyi dışarı çıkarmalısınız.
Bir işe başlarken veya o işi sürdürürken bir çok zorlukla karşılaşır, her defasında farklı durumlarla karşı karşıya kalırız. İşimizde, hayatımızda, diyette ve sporda bizi tüm bu zorluklara karşı dayanıklı olmamızı sağlayacak tek şey içimizdeki enerjiyi dışarı çıkarmaktır. Bunun adı motivasyondur.

motivasyon yaşam koçu

Motivasyon hafife alınmayacak kadar önemli bir kelimedir. Hayatımızın her anında olduğu gibi diyet ve spor yapma da ön plandadır. Motivasyonu kısaca başarma isteği olarak tanımlayabiliriz. Hayatımızı oluşturan tüm detayları bilinçli olarak yaşamak için içinizdeki enerji yönetimini çok iyi yapmak gerekir.

Hayatı yaşama şeklimiz enerjimizi belirliyor. Sabah aynı saatte kalkıyor, işe gidiyor, akşam yemeğini yedikten sonra uzandığımız koltukta uyuya kalıyoruz. Bunun gibi rutin bir hayatı bir çoğumuz yaşıyoruz. Böyle rutin bir hayat bizi hayata karşı isteksizleştiriyor, hayatta zevk almamaya neden oluyor.

Böyle senaryoyu her zaman yaşamasak da bazı dönemler hayatımıza giriyor. Bunun en önemli nedeni ise içimizdeki enerjiyi kendi kendine söndürmemiz. Kendi kendimizi motive etmeyi bir çoğumuz başaramıyor sanırım.

Motivasyon Oluşturma

Kendi isteklerinizi ve beklentilerinizi iyi analiz edin, iç sesinizi iyi dinleyin. Hayata yeniden başlayın. İsteklerinizi her şeyin üzerinde tutun. Bu kararlılığı hayatınızın her anında uygulayın. Yaşadıkça kendinizi daha iyi tanıtarak sınırların farkına varın. Enerjinizi dengeli kullandığınızda her şeyin üstesinden geleceksiniz.

Diyet ve sporda da motivasyon çok önemlidir. Sabırlı ve enerjinizi her zaman yüksek tuttuğunuzda bu sürecin daha kolay geçtiğini, kendinizde olan değişimlerin çok daha büyük olacağını garanti edebilirim. Bu süreçte her zaman enerjinizin yüksek olacağını düşünmeyin. Önemli olan bu yolda motivasyonunuzu yüksek tutmanız ve inancınızdan asla vazgeçmemektir. Genellikle kadınların diyet ve spora olan motivasyonu erkeklere göre bir parça daha düşüktür. Sağlıklı yaşamı benimsemek, spor yapmak bir kadına yakışan en güzel şey.

Yaz aylarının yaklaştığı bu zamanlarda ısınan havanın güzel enerjisi sizleri sarsın. İçinizdeki enerjinin varlığını hiç unutmayın ve asla vazgeçmeyin. / Deniz Soylu /
→ Bir önceki Soğuk Algınlığına İyi Gelen 5 Doğal İlaç başlıklı yazımızda 'soğuk algınlığı, iyi gelen besinler, 5 doğal ilaç, bağışıklığı güçlendirme' hakkında bilgiler verildi.