Şok Diyet Yapmak Sağlıklı mı?

- 13:34
Genellikle yaz aylarına girerken, kışın kilo alan bayanların başvurduğu şok diyetler insan sağlığına oldukça fazla zarar vermektedir. Bikini ve mayo giyerken fit görünme sevdası kadınların canlarından olmalarına bile sebep olmaktadır.
Şok diyetlerin sağlığımıza verdiği zararlar saymakla bitecek gibi değildir aslında. Metabolizma bozukluklarından tutun, insanı ölüme bile götürmektedir. Tıp dilinde aç kalarak zayıflama diye bir şey yoktur.

şok diyetin zararları

Aç kalarak diyet yaptığınızda hem bedeninizde sarkmalar olacak hem de giden kilolarınız yağdan değil kastan gidecektir.
Diyet dediğimiz şey uzun bir zamana yayılmalı hayat felsefemiz haline getirilmelidir.

Şok diyetler vücudumuza hangi zararları verir?

Düzensiz kilo kaybının insan vücudu için zararlı olduğu çok uzun bir zamandan beri ispatlanmıştır. Uzman doktorların kesinlikle karşı çıktıkları şok diyetlerle kilo vermek aç kalarak yapılması halinde vücuda tedavi olunamayacak hastalıkları da beraberinde getirirler.

Şok diyetler vücudumuza hangi zararları verir?

· Her şeye karşı motivasyon düşüklüğü

· Tansiyon düşmesi

· Sebebi bilinmeyen psikolojik sorunlar

· Sebepsiz yere sinirlenme

· Baş ağrısı

· Konsantrasyon bozukluğu

· Vücutta kemik ağrıları

· Diyeti bıraktıktan sonra hızla kilo almak

· İnsülin direncinin ayarı bozulduğundan şeker hastalığı riski

· Gastrit ve ülser

· Kansızlık

· Saç dökülmesi

· Soluk bir cilt

· Kolesterol yüksekliği

· Su diyetinde su zehirlenmesi

Dengeli Beslenme

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için, dengeli beslenmek önemlidir. Şok diyetlerin vücuda verdiği zararlar oldukça fazladır. Bu yüzden bilinçli olarak fazla kilolarımız yüzünden sıkıntı çekiyorsak, diyetisyenlere başvurmak en akıllıca davranıştır.

Dengeli beslenmek için öğür aralarında yeşil çay tüketimi önemlidir. Yeşil çay metabolizmayı çalıştırır. Tokluk hissi verir. Fakat yeşil çayda da aşırıya kaçmamak gerekir. Fazla içilen bitki çayları bağırsaklarda bozukluğa ve tansiyon düşüklüğüne sebep olabilir.

Dengeli beslenmek için diyetisyenlerin önerdiği günde 6 kez azar azar ve sık yemek yeme diyetleri yapılmalıdır. Bu diyetler belki kilonuzu uzun bir zamanda vermenize sebep olacak fakat tüm verdiğiniz kilolarınız vücut yağlarından gidecek, kaslarınızdan kilo vermeyeceksiniz.

Kaslardan Kilo Vermenin Zararları

Şok diyetler bizi ne kadar dış görüntümüzden kilo vermiş, zayıflamışız gibi gösterse de, içimizde oluşan halleri de bilmemiz gerekmektedir. Şok diyetler yağlarımızdan değil kaslarımızdan kilo vermemize sebep olur.

Kaslardan kilo vermekte hem vücut ağrılarına hem de, kas hastalıklarına sebep olur. Yani şok diyetlerle kilo verdiğimizde ince bir görüntüye sahip olabiliriz fakat içimiz koflaşır yani kaslarımız biter.

Kaslardan değil de yağlardan kilo vermek için, düzenli ve dengeli beslenmemiz şarttır. Protein ve sebze ağırlıklı beslenmek, yemek saatlerimizi kaçırmamak çok önemlidir. Kilo kaybının düzenli olması için ara öğün yapmak şarttır. Ara öğünleri yoğurt, kefir, ayran gibi kalsiyumdan zengin besinlerle yapmak diyet için önemlidir.
→ Bir önceki Diyet Yaparak Bölgesel Zayıflamak başlıklı yazımızda 'bölgesel zayıflama, kilo verme, yağdan kilo verme, diyet yapmak' hakkında bilgiler verildi.