Kahvaltıda Meyve Yenir mi?

- 00:08
Uzmanlar özellikle aç karnına meyve yemenin sağlıklı olduğunu açıklıyor. Sabah veya gün içinde aç karnına tüketilen meyvenin sindirimi daha kolay olduğundan bu şekilde tüketilmesi öneriliyor. Kahvaltıda meyve yemek sağlıklı mı? Diye merak edenler bu konuda kahvaltıdan önce tüketmelerinin doğru olacağını bilmeleri gerekir.
Kahvaltı yapmak yerine meyve yemeyi tercih edenlerde vardır. Bu durum günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlamanıza neden olur. Daha doğru hareket etmek isteyenler önce meyve yiyip ardından kahvaltı yapabilirler.

kahvaltıda neler yenir

Kahvaltı Yerine Meyve Yenir Mi?

İsteyenler kahvaltı yapmaya vakit bulamadıklarında bu öğünü geçiştirmek yerine meyve ile daha sağlıklı bir beslenme şeklini de tercih edebilirler. Özellikle elma midenin rahatlamasına yardımcı olması ve kolay hazmedilmesi nedeni ile sıklıkla kahvaltı yerine tercih edilir.

Meyvenin aç karnına tüketilmesi midede kalmadan kolayca sindirilmesine ve besin değerleri sayesinde vücudun daha dinç ve zinde olarak güne başlamasına yardımcı olur. Bu durumda aç karnına meyve yenilebilir.

Sağlıklı beslenmek isteyenler bu konuda meyveye ağırlık vererek besin değerlerinden faydalanabilir ve aynı zamanda daha rahat hazmederek gün içinde rahat edebilirler.

Kahvaltıda Yenilmemesi Gereken Meyveler Var Mıdır?

Kahvaltıda boş mideye göndereceğiniz besinler rahatlamanıza yardımcı olabileceği için yanlış seçimler yapmanız gün boyunca rahatsız olmanıza neden olabilir. Gece boyu boş kalan midedeki asit oranı yükseldiği için asitli meyveleri tercih etmeniz midenizde yanma şikayetlerinin oluşmasına neden olur.

Kahvaltıda özellikle portakalın bütün bir şekilde tüketimi midenizdeki asit oranının yükselmesine ve yanma oluşmasına neden olacağı için önerilmez. Aynı şekilde muzlu yoğurtlu tüketimi de rahatsız olmanıza neden olacağı için aç karnına tüketilmesi önerilmeyen seçenekler arasında yer alır.

Hafif ve asit oranı düşük olan meyveleri tercih etmeniz alacağınız geri dönüşün daha iyi olmasına faydalı olacaktır.

Sabahları Meyve Yemenin Faydaları Nelerdir?

⟹ Sabahları kalktığınızda aç karnına kahvaltı öncesinde meyve tüketimini alışkanlık haline getirmenizin size sağladığı pek çok fayda bulunur. Bunların başında gelenler şunlardır;

⟹ Beslenme düzeninizi hafifletir.

⟹ Kalp hastalıklarından korunmanıza yardımcı olur.

⟹ Kalp krizi ve iç kanama riskini zayıflatır.

⟹ Kılcal damarları güçlendirir.

⟹ Kanama önleyici etkisi nedeni ile kan kıvamının koyulaşmasını sağlara.

⟹ Damar tıkanıklıklarına karşı önleyici etkiye sahiptir.

Bu nedenle sabahları doğru seçimler yapılarak meyve yenilmesi aç karnına size sağladığı faydalardan da yararlanmanızı sağlamış olur.

Aç Karnına Meyve Mi, Meyve Suyu Mu Tüketilmelidir?
Sabahları yapılan en büyük yanlışlardan biri uzmanlar tarafından açıklanmış olan meyvenin nasıl tüketilmesi gerektiğidir. Çoğu kişi daha rahat olması nedeni ile meyve suyunu tercih eder. Ancak meyvenin suyunun sıkılması içerisindeki besin değerlerinin ve faydalarının azalmasına neden olur. Bu nedenle daha çok meyve hali ile tüketilmesi gerekir.

Suyunu sıkmak yerine bir bütün meyveyi özellikle olduğu şekli ile tüketmeniz sağladığı faydalardan da yararlanmanıza yardımcı olur. Bu nedenle kahvaltıda meyve yemek isteyenler bunun yerine meyve suyunu tercih etmemelidir.

Kahvaltıda Meyve Tüketiminin Zararı Var Mıdır?
Kahvaltı yerine meyve tüketilmesinin aksine meyvenin kahvaltı öncesinde aç karnına tüketilmesi daha etkili sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Bu nedenle zararı olmasa da bazı rahatsızlıklar duyulmasına neden olabilir. Meyve tüketildikten sonra ağızda oluşan kötü bir tat veya midede oluşan kötü bir koku olabilir.

Bu tarz sorunlar yaşanmasının nedeni meyveyi doğru şekilde tüketmemenizden veya doğru meyve seçimi yapmamanızdan kaynaklanır. Aksi durumda meyvenin aç karnına kararında yenilmesinin zarardan çok faydası bulunur.
→ Bir önceki Aç Karnına Neler Yenir? başlıklı yazımızda 'aç karnına neler yenir, hangi besinler tüketilir, sabah ne yenir ' hakkında bilgiler verildi.