Selahattin Dönmez Lor Peyniri Diyeti

- 20:48
Bel ve karın bölgesindeki yağları eritmek istiyorsanız lor peyniri diyet denemelisiniz. Çok iyi bir yağ yakıcı olan lor peyniri metabolizmayı hızlandırarak yağların yakılmasını sağlar. Zayıflamak isteyenlerin yanında spor yapanların ve vücut geliştirmek isteyenler de tercih etmektedir. Diyetisyen Selahattin Dönmez tarafından önerilen lor peyniri ile göbek sorununuzdan kolayca kurtulabilirsiniz.
Bozulmuş, yıpranmış vücut dokularının onarımı ve kas, kemik dokularının güçlenmesi, kendisini yenilemesi açısından proteinler çok önemli bir yere sahiptir. Protein içeren besinler metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlaması, zayıflamak isteyenler için karbonhidrata ve yağlara göre daha çok tercih edilir.

Selahattin Dönmez protein bakımından zengin olan besinler arasında peynir olduğunu belirtiyor. Markette satılan bir çok peynir çeşidi var. Bu peynirler arasında lor peynirinin önemi daha büyüktür.

lor-peyniri-diyeti


Kasları Geliştirir, Yağları Eritir...

Peynirlerin en sağlıklısı olan lor peyniri bazı kronik hastalıklara da iyi geliyor.
Peki Nasıl? İçeriğinde neler var?
Diğer peynirlere göre içeriğindeki sodyum çok düşük seviyededir. Kalsiyum ve fosfor bakımından zengindir. Kemik ve diş sağlamlılığı için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdendir.

Peynirlerin hepsinde kasein denilen bir aminoasit var. Bu aminoasit lor peynirinde yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Kasein çok yavaş sindiriliyor ve gece tüketildiğinde uyku sırasında gerekli olan enerjiyi karşılıyor.

Özellikle akşamleyin veya her öğünde tüketebileceğiniz lor peynirini yemeklere, salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz...