Spinning Nedir? Faydaları Zararları Yorum

- 23:49
Çok kısa bir sürede 900 kaloriye elveda demeyi kim istemez ki? İşte size son zamanların modası spinning. Müzik eşliğinde yapılan 45 dakikalık egzersizle 500 ile 900 kalori yakmanızı sağlıyor. Hem eğleniyorsunuz hem de kolay bir şekilde zayıflamanın keyfine varıyorsunuz. Spining bisikleti; yarışı kazanamayınca kendine göre bir bisiklet tasarlamasıyla ortaya çıkmış. Tasarladığı bisiklet yardımıyla ABD'yi bir uçtan bir uca en hızlı geçen yarışçı olmuş. Başarısına yardımcı olan bisikleti tanıtınca Spinning sporu başladı.
Yazının devamında "Spinning" hakkında bilgiler verilecektir. 

Bu spor dalı spor merkezlerinin bir çoğunda müzik eşliğinde yapılıyor. Spor hocası başkanlığında başlatılan ders tempolu bir eğlence ile bisikletin pedallarını çevirmeye başlayan sporcular eğlenerek fazla kilolardan da arınıyorlar.

Anında değerlerinizi görün

Vücut değerlerinizi görebileceğiniz dijital göstergeler var. Bu değerlere göre spor antrenörleri spinning bisikletini size uygun hale getiriyor. Egzersiz boyunca verdiği komutlarla spor daha eğlenceli hale geliyor. Bu şekilde sağlıklı bir egzersize başlamış oluyorsunuz. 

Bu sporu herkes yapabilir. İlk başlarda biraz kaslarınız ağrıma yapıyor. Oda hamlıktan kaynaklanıyor. Zamanla vücudumuz uyum sağlayarak ağrılar yok oluyor. 


spinning nedir

Spinning Faydaları


  • Kalbi güçlendiriyor. 
  • Kondisyon sağlanıyor. 
  • Dolaşım sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. 
    • Spinning yaparken kollar, bacaklar, göğüs kasları, sırt çalıştırılıyor. 
  • En önemli özelliği kısa sürede bol kalori yaktırıyor. 
  • Kadınların gözdesi haline gelen spor bacak, basen, kalça ve bel bölgelerindeki yağları eritiyor. 
  • Bu bölgelerin incelmesini ve sıkılaşmasını sağlıyor. 

Spinning Zararları

    • Bacak kaslarını eşit oranda çalıştırmaz.
    • Her gün yapmak sakıncalı olabilir. 
    • Diz, kalça, sırt altına fazla kullananlar dikkat etmelilerdir. 
Spinning Malzemeleri
Sert tabanlı hava alan bir ayakkabı.
Terinizi silmek için havlu. 
Su koyma yeriniz hazır, suyunuzu unutmayın. 

Spinning Yorumları

2 yıldır spinning yapıyorum. Bana sağladığı en büyük ayrıcalığı önceden merdiven çıkarken çok çabuk yoruluyordum. Ama şimdi hiç de zorlanmıyorum. Saatlerce yürüme etkinliği yapabiliyorum. En etkili zayıflama yöntemlerinden. Haftanın 3 günü spinning yapıyorum. Size de tavsiyem mutlaka deneyin.
Ev hanımı Mehtap L.

3 aydır yapıyorum. Gün içinde kendimi daha rahat ve zinde hissediyorum. Sosyal hayatım ve çevremde bu durumdan çok memnunlar. Aynı zamanda ağırlık kaldırmaya devam ediyorum..
Öğrenci
Enes A.

"Spinning" hakkında yazılan yorumları okuyabilir; siz de yorum yazabilirsiniz...