Organik Kimyon Tüketin

- 20:39
Kimyon bilinen en eski baharatlardan biridir. Dünya'nın bir çok yerinde yetiştiği gibi ülkemizde de Doğu ve  Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Tohumları küçük boyutludur. Genelde toz halinde kullanılır. Yemeklere güzel bir tadın yanında  hoş bir kokuda verir. Organik olarak üretilen kimyon da özel tarım arazilerinden sofralarınıza kadar gelmektedir. Bu faydalı baharat vücudumuz için çok önemlidir.
Sindirime Faydaları
Organik kimyon sindirim problemlerini çözme de birebirdir. İçeriğindeki kuminaldehit bileşeni aromasını verir ve hazmı kolaylaştırır. Tükürük bezlerinin harekete geçirerek yediğimiz yiyeceğin ağızdan itibaren sindirilmesi için hazırlar. Gaz sorunu olan kişilerin yemeklere baharat olarak organik kimyon serpiştirilmesi önerilmektedir. Bu nedenle rahatlatıcıdır. Sindirim sıkıntılarının tümüne iyi gelir demek yanlış olmaz. Mideniz ağrıdığında sıcak su ile almanız çok iyi gelecektir.

Hemoroid Sorunu Olanlara Organik Kimyon
Hemoroidin ana nedenlerinden biri kabızlıktır. Kimyonun; diyet lif, antifungal, ve anti mikrobiyal içeriği sayesinde kabızlık oluşturan nedenleri en aza indirir. Yediklerinize organik kimyon ekleyerek sindirim sisteminde oluşan enfeksiyonların iyileşmesini sağlar.

Diyabet Sorunu Yaşayanlar
Yapılan araştırmalar da kimyonun diyabet hastalığı olanlarda ileri derece de fayda sağladığı görülmüştür.

Kimyon ve Uykusuzluk
Kimyon çok ilginç bir baharattır. Uyarıcı olabildiği gibi aynı zamanda rahatlamak için de kullanılabilir. Yemeklerde kullanılan kimyon sindirimi kolaylaştırdığı için vücudu rahatlatır. Fazla yemekten dolayı şişkinlik yaşayanlar uyumakta zorlanır. Rahat bir uyku için organik kimyon kullanın.

Solunum Rahatsızlıkları: Astım, Bronşit
Organik kimyon baharatı içeriğinde bulunan o aromatik koku bir çok solunum rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Solunum yollarını rahatsız eden balgam ve mukusu; hapşırma, öksürük gibi eylemlerle vücuttan atılmasını sağlar. Balgam söktürücüdür.

kimyonun faydaları


Bağışıklığı Güçlendirir
Soğuk algınlığı bağışıklı sistemi zayıflamış olan kişilerde sık sık tekrarlayan viral bir hastalıktır. İçeriğinde bulunan bileşenler grip ve nezleye karşı mücadelede eder. Organik kimyon demir açısında dan zengindir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gereklidir.

Kansızlık için Kimyon
Her 100 gramın da 65 gram demir bulunur. Demir kanın en önemli bileşenidir. Eksikliğinde ise kansızlık görülür. Anemik olanlar yemeklerinde organik kimyon tüketerek günlük alması gereken demir ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir. Böylece kansızlık sorunu olan kişilerde görülen yorgunluk ve anksiyete rahatsızlıklarının da önüne geçilebilir.

Organik kimyon aynı zamanda  kanser, cilt rahatsızlıkları, hafıza sorunları, böcek sokması gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir.