Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

- 18:04
Bulgur pilavı kaç kaloridir? Bulgur pilavının glisemik oranı düşük fakat lif oranı oldukça yüksek olması sebebiyle bulgur pilavı özellikle kilo vermek isteyen aşırı kilolu insanlarda, veya sağlık için diyet uygulayan hastalarda şeker ve tansiyon hastalarında yağ miktarı düşük olmak koşuluyla başvurulacak temel besin kaynaklarından biridir.

Ekmeğin En İyi Alternatifi
Ekmek tüketmek yerine yerine bulgur pilavı tüketmek hem daha sağlıklıdır hem de daha az kalori barındırmaktadır.

Bulgur Pilavı Kalorisi Kaç?

180 gram bulgur pilavında 160 Kcal kilo kalori mevcuttur.
Besin Değerleri: Bulgur pilavının her 200 gramında 30 gram karbonhidrat 4 gram protein 4 gram yağ 6 gram lif bulunmaktadır.
Potasyumca zengin olan bulgur pilavının 200 gramlık oranında 90 miligram potasyum bulunmaktadır. Bulgur pilavı kalsiyum A vitamini C vitamini barındıran faydalı bir besindir, az yağlı olmak şartıyla 4 çorba kaşığı bulgur pilavı tüketmek yaklaşık olarak bir dilim ekmek tüketmek ile eşdeğer oranda kalori vermektir. Ama bir dilim ekmek yemek doyurmazken, 200 gram bulgur pilavı yemek ise doyum sağlar.

180 gram bulgur pilavı 160 (Kcal) kaloridir.

kaç kalori

Bulgur Pilavında Sıfır Kolesterol

Bulgur pilavında kolesterolün bulunmaması çok önemli bir noktadır. Çünkü kolesterol molekül yapısı itibariyle suda erimeyen bir kimyasal formülü sahiptir.

Bulgur Pilavının Faydaları

Bulgur pilavının faydaları arasında bulgur pilavında vitamin-karbonhidrat protein bulunması nedeniyle vücut için gerekli olan enerjiyi barındırırken öte yandan içerdiği lifler sebebiyle karın yağını kandaki yağları düşürür ve metabolizmanın hızlanmasına sağlayarak vücuda lazım olmayan maddelerin atılmasını sağlar…
KAÇ KALORİ?Yiyecek sorgula...