Evde Diş Beyazlatmanın 8 Yolu

- 23:30
Hayatımızın her alanında sağlıklı yaşamak kesinlikle önemlidir. Bireysel olarak sağlığımıza dikkat etmek ve önlemler almak her zaman yararımıza olacaktır. Aksi takdirde daha ciddi problemler ile karşı karşıya kalmak kaçınılmaz bir son olacaktır. Bu alan içerisinde ağız ve diş sağlığı sıklıkla ön plana çıkmaktadır.Ağız ve diş sağlığı kötü kokuları, kötü görünümleri ortadan kaldıracaktır. Bu konuda evde diş beyazlatmanın 8 yolu sizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır. Aşağıda yer alan yöntemleri deneyerek başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Nitekim bu yöntemler kısa bir süre içerisinde dişlerinizin beyazlamasını sağlayacaktır.

diş beyazlaştırma yolları

Karbonat

Dişlerinizi evde beyazlatmaya karar verdikten sonra karbonat daima sizlerin beklentisini karşılayacaktır. Karbonatı dişlerinizde kullanmanızın birkaç yolu bulunmaktadır. Öncelikle en kolay yöntemlerden birinden bahsedelim. Karbonatı diş macununuza dökerek dişlerinizi en az 10 dakika fırçalamanız gerekmektedir. Böylece etkili bir çözüm üreteceksiniz. Tabiki bununla birlikte sadece karbonatı dişlerinizde de kullanabilirsiniz. Fırçanızın birazcık üzerine karbonat döküp dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Çilek

Dişlerinizde tartar oluşumları varsa çilek de kesin çözümlerden biri olacaktır. Evde dişleri beyazlatmanın yolları denildiği zaman çileği aklınızda bulundurmanız gerekmektedir. Çileği dikkatlice ezmeniz gerekmektedir. Belli bir süre ezme işlemini yaptıktan sonra dişlerinizi çilek ile fırçalayabilirsiniz. En çok dikkat etmeniz gereken çileğin ezilmesidir. Çok fazla ezerseniz çilek sulu olacaktır.

Tuz

Temizlik sektörü başta olmak üzere birçok alanda tuz kullanılmaktadır. Tuz içerdiği maddelerden ötürü temizleyici ve arındırıcı özelliğe sahiptir. Dolayısıyla diş temizleme denildiği zaman aklınıza hemen gelmelidir. Tuzu dişlerinizde kullanmak içinse yapmanız gereken oldukça basittir. Diş fırçanızın üzerine macunu sürünüz. Daha sonrasında bir çay kaşığı tuzu macun üzerine ekleyiniz. Fırçalama işlemine başlayarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Bu aşamada en az 10 dakika fırçalamanız gerektiğini de unutmamalısınız.

Defne Yaprağı ve Portakal Kabuğu

Evde diş beyazlatmanın 8 yolu denildiği zaman defneyaprağı ve portakal kabuğu ile yapılan kürü de anlatmamız gerekmektedir. Bu iki besinin de ciddi anlamda temizleyici ve arındırıcı özelliği bulunmaktadır. Öncelikle defneyaprağını başarılı bir şekilde ezmelisiniz. Bir nevi öğütmekte denilebilir. Sonrasında portakalın kabuğunu ezdiğiniz defneyaprağının üzerine dökmelisiniz. Bu aşamada macun kıvamında olmasına dikkat etmelisiniz. Fırçanızın üzerine bu karışımı sürerek dişlerinizi en az 5 dakika fırçalamanız gerekmektedir. Tartar oluşumlarının hepsini ortadan kaldıracak ve dişlerinizi beyazlatacaktır.

Havuç

Salatalarda ve birçok yemekte kullandığımız havuç dişlerin beyazlaması için ciddi anlamda yararlıdır. Havucu rendeleyerek bir kıvama ulaştırabilirsiniz. Tabiki rendelenen havuç ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu yapamayan kişiler ise rendelemiş olduğu havucu macunun içine koyabilir. Böylece macun ve havuçla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Muz

Evde diş beyazlatmanın püf noktaları sizlerin ağız ve diş sağlığına ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Bu aşamada muzun ciddi anlamda önemli olduğunu unutmamalısınız. Muzun kabuğunu alarak dişlerinizi temizleyebilirsiniz. Kabuğu diş yüzeyinde gezdiriniz. Daha sonrasında ise macun ile muzu karıştırabilirsiniz. Dişinizi bu karışımla 10 dakika fırçalamak kısa süre içerisinde sizlere katkı sağlayacaktır.

Limon

İnsanlar geçmiş dönemlerden beridir limonun birçok özelliğinden faydalanmaktadır. Limon içermiş olduğu değerler ile birlikte diş yüzeyini ciddi anlamda beyazlığa kavuşturmaktadır. Bunun için yapmanız gereken oldukça basittir. Limonu dişinize sürebilirsiniz. Ekşi olduğu için yapamayacağınızı düşünüyorsanız macunun içerisine limon sıkabilirsiniz.

Salatalık Kabuğu

Yüzde bulunan sivilce ve akneleri ortadan kaldırmak için kullanılan salatalık kabuğu ile ciddi anlamda yarar sağlamaktadır. Kabuğunu dişinizin yüzeyine sürebilirsiniz. Beyazlatma sağlayacağı gibi tartar oluşumlarını da ortadan kaldıracaktır. En az 10 dakika uygulamakta ciddi anlamda fayda var.