Protein Ağırlıklı Diyet ile Kolay Kilo Verin

- 21:33
Protein açısından zengin besinler olan et, yumurta, süt, balık ve tavuk gibi gıdalar protein diyeti nasıl yapılır konusunda sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek isteyenlere yardımcı oluyor.
Proteinin en bilinen yanı tüketildiklerinde kişilere uzun süreli tokluk hissi sağladığıdır. Yapılan bir araştırma dikkate alınırsa sabah kahvaltılarında 1 adet yumurta tüketen bir bireyin tüketmeyenlere oranla daha kolay kilo verdiği sonucuna ulaşılmıştır. Bunun nedeni protein besin öğesini alan bu kişinin uzun süre tok kalabilmesi ve karbonhidratlı yiyecekler tüketme ihtiyacının olmamasıdır. Bilindiği üzere karbonhidratlı yiyecekler kilo almanın en temel nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Protein diyeti ödeme attırıcı bir özellik göstermekten daha çok yağ yakıcı bir nitelik sergilemektedir.

protein diyeti

Protein Diyeti Nedir?

Kilosu ile başa dertte olan kişilerin ilgisini çeken protein diyeti nedir sorusuna net olarak şöyle cevap verilir: Et, yumurta, süt, balık, tavuk gıdaları ile beslenme şeklidir. Yağ oranı düşük olan ve karbonhidrat bakımından düşük olan bu besinler kilo alımını önleyerek yağ yaktırıcı özelliği ile fazla kilolardan kurtulmayı sağlıyor. Yüksek protein alımı neticesinde metabolizmanın hızlandığı görülür. Metabolizmanın hızlanması ile vücutta biriken yağlar yakılmaya başlar. Böylece bireyler kolayca kilo verebilirler. Protein diyetinde bazı gıdaların tüketilmesi yasaktır.
Bunlar:
Şekerli gıdalar
Karbonhidratlı yiyecekler
Şeker bakımından yüksek olan meyve ve sebzeler
Protein diyeti yaparken alınan hedef fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişinin hızlı bir şekilde kilo vermesini sağlamaktır. Özellikle yaz aylarının yaklaşması ile ince kıyafetlerin altında fazla kiloların belli olmaması için hızlı bir diyet programı uygulamasında protein diyeti bu konuda sizlere yardımcı olabilir. Genel itibari ile bakıldığında vücuda fazla protein yüklemek bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınmasına neden olabilir.
Bunlar:
Kolesterol seviyesinin yükselmesi
Karaciğerde yağlanma görülmesi
Çeşitli böbrek hastalıkları
Bu hastalıklardan herhangi birini taşıyor iseniz doktorunuza danışmanız gerekir. Bahsi geçen hastalıkların gelişimini daha da tetiklememek için uzman kontrolü altında diyet yapmak sağlığın bozulmaması açısından önem taşır. Protein diyetini yapmaya sağlığı el veren kişilerde metabolizma hızlanacağından dolayı hızlı kilo vermekte mümkün olacaktır.

Protein diyeti yapıldığı esnada süreç içerisinde uzun süre tokluk hissi verirken aynı zamanda metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayacak olup motive edici etkisi ile de kilolarından kurtulmak isteyenlerin kolayca kilo vermesine yardımcı olacaktır.
protein beslenme
protein içeren yiyecekler

Protein Diyeti Nasıl Yapılır?

Kişiler protein diyeti listesi hazırlarken kalori hesabı yapmaya ihtiyaç duymayacaklardır. Bu diyetteki amaç protein bakımından zengin besinlerle beslenirken aç kalmadan kilo vermeyi sağlamaktır. Çoğunlukla sporcuların hızlı kilo kaybetmek için tercih ettikleri kilo verme yöntemidir. Glisemik endeksi düşük olan protein yönünden zengin besinlerin sindirimi uzun sürmektedir.

Yüksek proteinli gıdaların sindiriminin geç tamamlanması neden ile kişiler sık sık acıkmayacak ve özellikle karbonhidratlı yiyecekler tüketmeye ihtiyaç duymayacaklardır. Şok diyet uygulamaları dikkate alındığında vücuttaki ödemin atılması ile birlikte vücudun su kaybettiği sonucuna ulaşılır. Dolayısıyla şok diyetlerde vücudun yağ yakması pek de söz konusu değildir. Ancak protein diyetinde vücuttaki ödemin atılmasından ziyade vücutta depolanan yağların yakılması söz konusudur.

Yağdan kilo kaybedildiğinde ise bireyin de beslenmesine dikkat etmesi koşulu ile yeniden hızla kilo almanın da önüne geçilir. 3 gün süren protein diyeti esnasında kişilerin bol bol su tüketmeleri gerektiğinin altı çizilir. Bol su tüketilmesindeki gereklilik sindirim sisteminin rahatlatılarak kabızlığın önlenmesini sağlamaktır.
→ Protein Diyet Listesi için tıklayın...

Egzersizlere Kombine Edilmeli

Egzersizler kilo vermenin hızlandırılması ve vücudun kilo verme aşamasında sarkmadan kendini toparlayarak incelmesi konusunda iyi bir tercihtir. Protein diyeti ile zayıflayanlar çeşitli vücut egzersizleri yaparak bunu diyetlerine kombine ederler. Böylece hem yağ yakımı hızlanır hem vücutta zayıflamadan dolayı sarkıklar ortaya çıkmaz hem de kabızlık önemli oranda önlenmiş olur. Yüksek proteinli besinler tüketmek kabızlık sorunları ile karşı karşıya kalınmasına sebebiyet verebilir.

Ancak bağırsak hareketleri egzersizlerle hızlandırılabileceği için kabızlık sorunu ile karşılaşma riski de azalacaktır. Bu diyeti yaparken sabahları aç karnına ılık su içilmesi de bağırsak hareketlerinin artmasını sağlayan önemli bir uygulamadır. Ilık su bağırsakları çalıştırarak bağırsakların boşaltımını yapmasını sağlayacaktır. Eğer içebiliyor iseniz ılık suyunuzun içerisine biraz limon ve biraz da sirke katarak yağ yakıcı özellik gösteren bu karışımdan yararlanabilirsiniz.