Diyetinizde Bulunması Gereken Süper Besinler

- 19:00
Sağlık beslenmenin yanı sıra zayıflamak da yediğimiz besinler ile kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir. Sağlıklı beslenerek fit görünmek ve acıkmamak da bu alanda önerilen ilk aşama olmaktadır. Aynı zamanda verilen kiloların geri alınmaması adına yapılan sağlıklı beslenme şartlarında da bazı besinlerin tüketimini düzenli hale getirmek gerekmektedir.
sağlıklı besinler

Diyetisyenler tarafından doğru eksilme olarak adlandırılan zayıflama yönteminde vücutta bulunan yağ oranından kilo verimi sağlanmalıdır. Bu durum gerçekleştiğinde tekrar kilo alımı sağlanmaz. Bu nedenle yağ oranı düşük protein oranı yüksek gıdaların tercih edilmesi gerekir. Diyetinizde bulunması gereken süper besinler için yaptığımız araştırmada gıdaların karbonhidrat oranları ve insan sağlığına yararları da detaylı olarak yer almaktadır.

Kan şekerini dengeleme ve vücuda yeterli oranda protein vermek aslında olabilecek şeker krizlerini önlemektedir. Bunun içinde yanlış beslenme sorunları da ortadan kaldırılabilir. Popüler olarak tercih edilen süper gıdalar kişilerin sağlığını olumlu olarak etkileyerek, vücudun enerji kazanmasına da yardımcı olmaktadır. Rahatlıkla bulunabilen bu süper besinler hem sağlık alanında uzman hem de beslenme alanında uzman kişiler tarafından sürekli olarak önerilmektedir.

Günlük Tüketim İçin Gerekli Süper Besinler

Süper gıdalar olarak bulunan meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Böylece daha organik ve sağlıklı sebze meyve tüketimi söz konusu olacaktır.

Uyku düzenini önemli ölçüde etkileyen ve hafıza güçlendirici olarak bilinen bu süper besinler arasında böğürtlen en başta bulunmaktadır. Tüm bu besinler fazla tüketilmeden doğru oranda aldığında olumlu sonuçlar vermektedir.

Antioksidan özelliği çokça bulunan tarçın her yemekte az miktarda kullanılmalıdır. Aynı zamanda süper besinler içinde geçerli olan tarçın, kalp sağlığını korumak da ve mikroplardan arındırma özelliğinde de tercih edilebilmektedir. Kan şekerini koruyan hatta şeker krizlerine yardımcı olan detoks suyunda da büyük etki bırakmaktadır.

Şekersiz olarak tercih edilen kakao da bulunan antioksidan etkisi yeşil çaydan daha fazladır. Bu anlamda şeker karıştırılmadan alınan kakao ile lezzetli karışımlar yapabilirsiniz.

Omaga 3 denildiğinde akla ilk gelen süper besinlerden olan ceviz de kalp sağlığı için gereklidir. Lif oranı olarak da yüksek bulunan cevizde sindirim kolaylığı da söz konusu olmaktadır. Bu anlamda fazla tüketilmeden günlük 3 ve 5 adet ceviz olumlu sonuç sağlamaktadır.

Cilt bakımında etkili olan beyaz dut, saç dökülmesine de iyi gelmektedir. İçeriğinde bulunan antioksidan etkisi dengeli tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olarak şeker krizlerini önlemektedir. Zaten şeker oranı bulunan dut ile mevsiminde ve günlük tüketimde bulunmak gerekir.

Beyin gelişiminde etkili olan badem kolesterol içinde önemli bir taşımaktadır. Badem içerisinde bulunan fosfor ile kemik ve diş yapısı da güçlenmektedir. Bu anlamda günlük tüketilmesi önerilen süper besin kuruyemişlerin başında badem gelir.

Büyük küçük demeden haftada en az 3 kez tüketilmesi önerilen somon diyet listelerinde de sıkça görülür. Hafızayı güçlendirir ve tansiyonu dengeler. Düşük kaloride bulunan somon aynı zamanda yüksek oranda protein kaynağı olarak da tercih edilmelidir. Düzenli tüketildiğinde vücutta sıkılaşma da görülür.

Birçok hastalığa iyi gelen ve yaz kış bulunabilen yaban mersini bolca antioksidan içerir. Yaban mersinin faydaları neredeyse tüm sağlık sorunları için geçerli olmaktadır. İdrar yolları enfeksiyonu, görme bozuklukları, sindirim sistemiz bozukluğu, kan şekeri düzenleme gibi her alanda olumlu etkisi görülmektedir.

Mevsiminde tüketilen nar da yaban mersini kadar önemli bir besindir. Kolesterol dengesini düzenleyen nar, kan şekerini de dengeler. Sürekli nar tüketimi ile yıl içerisinde oluşabilen kanser hücrelerini de ortadan kaldırabilirsiniz.

Kalp rahatsızlıklarına tercih edilen kızılcık da idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelmektedir. Diş çürümesi ve solumun yollarına iyi gelen kızılcık kurutulmuş şekilde de tüketilebilir.

Son zamanlarda sıkça görülen prostat kanseri için en etkili çözüm tatlı patates olmaktadır. Hem oluşma riskini azaltma hem de prostat kanserini önleme açısından uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Tam bir C vitamini deposu olan karalahana hem yemeklerde hem de salatalarda rahatlıkla tüketilebilen lezzetli bir sebze olmaktadır. Hücrelerin yenilenmesinde büyük önemi bulunan karalahana, yaşlanma karşıtı şeklinde süperler arasında yer alır.

Bol lifli, vitaminli ve mineralli bulunan avakado, günlük tüketimi önerilen besinler içerisinde bulunarak sıkça tüketilmelidir. Günün her öğününde tüketilebilen avakado görme sorunu içinde önemlidir.