En Sağlıksız 30 Besini İnceledik

- 16:25
Acıktığınızda kaçınmanız gereken en sağlıksız 30 Besin içerdiği zararlar ile yazının detayında bulunmaktadır. Hem sağlığa zararlı hem de obezite hastalığına yol açan bu gıdaları kesinlikle tüketmemelisiniz. Hormonun hayatımızın her alanında olmasına ek olarak bulunan bu besinler vücuda direkt olarak zarar vermektedir. Öyle ki bu besinlerden bazıları kansere yol açmaktadır. En sağlıksız 30 besini inceledik ve sizler için sıraladık.


Amerika da sağlıklı yaşam olarak bulunan birim insan sağlığına en çok zarar veren 30 besini açıkladı ve zararlarını da sundu. Buna karşılık hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu gıdalarda uzak durmak önemlidir.

İşlenmiş Et

Etin raf ömrünü uzatmak amacı ile sunulan işlenmiş et nitrat ve fazla tuz oranı olarak oldukça zararlı besinlerin en başında gelmektedir. Protein açısından yüksek olarak tercih edilen et işlenmiş olduğunda en zararlı hale dönüşebilmektedir. Uzun süreli raf ömrü olması için kimyasalları fazlaca bulunması ve pişirildiğinde yüksek ısıdan dolayı fermente olayının ortaya çıkması ile işlenmiş et hızlı bir şekilde zarar vermeye başlar.

Fazla Yağda Kızarmış Yiyecekler

Lezzetli olarak tercih edilen kızartılmış gıdalar insan sağlığını direkt olarak tehdit eden ürünlerdendir. Bunun için aşırı yağda kızarmış tüm yiyecekler direkt olarak kalp hastalıklarına yol açmaktadır. Çünkü içeriğinde Hidrojenize yağ bulundurmaktadır.

Tatlandırıcı

Şekerden uzak durmak için başvurulan tatlandırıcılar sukraloz içeriği ile insan vücuduna zarar vermektedir. Şeker hastaları, şişmanlık yaşayan kişilerin tercih ettiği tatlandırıcı uzmanlar tarafından bırakılması önerilmektedir.

Cips

Büyük küçük herkesin sıkça tükettiği gıdalardan biri olan cips, insan vücuduna fazlaca etki bırakmaktadır. Olumsuz etkileri her geçen gün artan cips tüm paketli ürünler gibi tüketiminde kaçınılmalıdır.

Margarin

Yemeklerde, pilavlarda fazlaca kullanılan margarin kalp düşmanı olarak bilinmektedir. Kalbin çalışmasını yavaşlattığından kalp damarlarını da daraltmaktadır. Fazlaca zararlı içeriği bulunan margarinde; potasyum sorbat, gıda boyası, soya yağı ve trans yap bulunmaktadır.

Şekerlemeler

Renkli ve lezzetli görünen şekerlemeler içeriğinde en fazla yapay boya bulunmaktadır. Kanser olma aşamasında etkisi fazlaca bulunan şekerlemede, şeker oranı da yüksektir.

Sosisli Sandviçler

Tuz oranı fazlaca bulunan ve işlenmiş et ürünleri arasında bulunan sosis, raf ömründen dolayı zararlıdır. Atıştırmalık olarak tercih edilen ve obeziteye yol açan sosisli sandviçte gıda boyası içermektedir.

Mikrodalgada Patlamış Mısır

Genel anlamda mikrodalgada ısıtılan tüm ürünler zararlıdır. Hızlı sürede ısıtılan yiyecekler zararı da fazlaca bulunmaktadır. Patlamış mısırın mikrodalgada yapılması trans yağdan ötürü önerilmemektedir.

Tavuk Nugget

İşlenmiş et ürünlerinden biri de tavuk Nugget dir. İçerikleri olarak Digliserid, gıda boyası ve karajenan bulunmaktadır. Bu nedenle en zararlı besinler arasında yer almaktadır.

Paketlenmiş Smoothie

Genel anlamda paketlenmiş tüm ürünler zararlı ve kanser içeren gıdalar arasındadır. Raf ömrü uzatma amacı ile yapılan içerikler vücuda kalıcı zarar vermektedir.

Beyaz Şeker

Neredeyse birçok hastalığın habercisi olan beyaz şeker en zararlı besinler arasında yer almaktadır.

Kahve Kreması

İçeriğinde bulunan trans yağlar ve şeker ile kahvenin tüm faydaları kremayla zarara dönüşmektedir. Bu nedenle tüketiminden kaçınılması gerekmektedir.

Beyaz Un

Uzmanlar tarafından da önerilmeyen beyaz un obeziteye yol açmaktadır.

Tofu

Protein oranı yüksek fakat magnezyum sülfat ile zararlı olan tofu da tüketilmemesi gereken gıdalardandır.

Dondurulmuş Deniz Ürünleri

Haftada en az 3 gün önerilen deniz ürünleri dondurulmuş olarak tercih edilmemelidir. Dondurulduğunda zararlı hale dönüşen balıklar tert bütilhidrokinon içeriği ile kişilerde sorun yaratabilmektedir.

Şekerli Kahvaltılık Gevrekler

Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, gevrekler ile sağlıksız olabilmektedir. Bu açıdan işlenmiş karbonhidrat içeren gevrekler zararlı yiyecekler arasındadır.

Hazır Turşu

Raf ömrünün uzatılması için kullanılan yüksek oranda tuz hazır turşuları zararlı bir yiyeceğe dönüştürmektedir. Aynı zamanda koruyucu içeren tuşu kalp rahatsızlıklarına yol açar.

Hindi Füme

İşlemiş et özelliğinde bulunan hindi füme de zararlı gıdalardan olmaktadır.

İşlenmiş Somon

Yalnızca tüketildiğinde yüksek oranda sağlık içeren somon, işlenmiş olarak tercih edilmemelidir.

Muffin

Mısır şurubu içeriği direk olarak alkole bağlı karaciğer yağlanması yapmaktadır. Bu yüzden muffin’de mısır şurubu içermektedir.

Yapay Çikolata

Paketli gıdalar ile uzayan raf ömründen dolayı yapay çikolatayla kaplı olan besinler lezzetli olduğu kadar zararlıdır.

Pankek Şurubu

Son zamanlarda kahvaltılarda popüler olarak tercih edilen pankek şurubu içirişinde zehirli mısır
şurubu da bulunmaktadır.

Dondurma

Zengin zararlı içeriği ile obeziye zemin hazırlayan dondurma ciddi anlamda renklendirici içermektedir.

Salata Sosu

Hazır olarak tercih edilen salata sosu içinde bulunan aromalar sodyum karboksimetil içerir. Bu anlamda kişilerin bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır.

Granola Bar

Ara öğün için tercih edilen granola barda mısır şurubu bulunduran zararlı besinlerden olmaktadır.

Konserve Çorba

Hazır tüm paketli ürünler aynı zararı içermektedir.

Bulyon Küpleri

Yemeğe verdiği lezzetin olması için tercih edile tavuk ve et bulyonlar kanserojen maddeler
içermektedir.

Hazır Dondurulmuş Ara Sıcak

Mevsimi olmadan alınan tüm yiyecekler trans yağ içerdiğinde tüketimi zararlıdır.

Hazır Jöle

Karışım haline alınan jöle fazlaca şeker içerir.

Sporcu İçeceği

Enerji için tercih edilen sporcu içeceğinde yapay boya ve renklendirici bulunur.