Halsizlik için Kullanabileceğiniz 5 Şifalı Bitki

- 18:07
Bazen yaşam koşulları bazen de iş hayatının zorluğundan dolayı kendimizi halsiz, bitkin ve yorgun hissederiz. Aslında sadece bunlarla sınırlandırmak da doğru değildir halsizliğin etkenlerini; mevsimsel dönüşümler, stres, yetersiz beslenme ve uyku düzeninde ki dengesizliklerde bizi güçsüz, yorgun ve halsiz bırakmak için birer etkendir. Peki, halsizliğe karşı kullanabileceğimiz şifalı bitkiler nelerdir? Kendimizi nasıl daha güçlü, dinamik ve huzurlu hissedebiliriz ? İşte cevabı..



Günlük hayat koşuşturmacası, yoğun iş temposu, stres, uykusuzluk ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle kendimizi güç içerisinde halsiz, yorgun, bitkin ve güçten yoksun hissederiz. Aslında bu belirtiler bazen bazı rahatsızlıkların belirtisi olarak da karşımıza çıkabilir. Örneğin; anemi, troid ve depresyon gibi hastalıklar kendimizi halsiz hissetmemizi sağlayabilir.

Kronikleşmiş bir halsizlik için mutlaka uzman bir doktora giderek bu rahatsızlığın altında yatan doğru neden ve tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Ayrıca bunun yanı sıra tamamlayıcı tedavi yöntemleri olarak halsizlik için şifalı bitkileri de kullanabilirsiniz.

Halsizlik için Şifalı 5 Bitki


Halsizlik için kullanabileceğiniz 5 şifalı bitki, yan etkileri ve faydaları hakkında detaylı bilgiler.

Halsizlik ve Aşırı Yorgunluk için Ginseng Bitkisi

Ginseng Doğu Sibirya bölgesine özgü bir çalı türüdür. Ginseng strese bağlı olarak ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk için tavsiye edilen bitkiler arasında bulunuyor. Ginseng'in bir başka türü olan Panax Ginseng'in ise enerjiyi yükselttiği, ruhsal ve fiziksel güç sağladığı belirtiliyor.

Halsizlik için ginseng kullanmak isteyenler dikkat etmesi gereken nokta ise; ginseng kanamayı arttırdığı için asprin kullananlar ve kan inceltici ilaç alanlara tavsiye edilmemektedir.

Uykusuzluk ve Yorgunluğa Birebir Biberiye

Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi ve Akdeniz yöresine özgü bir bitki olan biberiye, sakinleştirici, kan dolaşımını düzenleyici ve depresyon önleyici olarak kullanılmaktadır. Çayını tüketebileceğiniz biberiye, uykusuzluk ve yorgunluğa neden olan sindirim sistemi problemleri için birebirdir. Ayrıca biberiyeden elde edilen yağ sayesinde kas ağrıları ve gerilmelerini önlenebilir.

Biberiye bitkisini, şeker hastalığı olanlar, kan pıhtılaşması, hipertansiyon ve ülser gibi rahatsızlıkları bulunanların kullanması tavsiye edilmemektedir.

Halsizlik için Meyan Kökü

Özellikle ramazan ayının vazgeçilmezidir, meyan kökü şerbeti. Kendinizi daha dinç, dinamik ve zinde hissetmek için meyan kökü kullanabilirsiniz. Stresin sebep olduğu halsizlik ve yorgunluk hissini ortadan kaldıracak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak. Meyan kökünü şerbet haline getirerek tüketebilirsiniz.

Uzaklardan Ülkemize Yerba Mate

Güney Amerika bölgesinde geleneksel olarak tüketilen yerba mate çayı kafein benzeri uyarıcı bir madde içerir. Amino asitler, vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan yerba mate, aynı zamanda ülkemizde zayıflamaya yardımcı bitkisel ürünler arasında yerini alıyor. Metabolizma hızını arttıran ve enerji veren bu bitki, uyku kaçırabileceği ve çarpıntı yapabileceği için kontrollü tüketimi tavsiye edilmektedir.

Yüksek Kafein İçeriğiyle Siyah Çay

Siyah çay en çok kafein içeren çaylar arasında yerini almaktadır. Bu bakımdan halsizlik ve yorgunluğa geçici çözüm olabilir.  2 kupa bardağı siyah çay, yaklaşık olarak 70 mg kafein içerir. Siyah çay tam fermente bir içecek olduğundan dolayı yeşil çaya oranla daha fazla kafein barındırır.

Yüksek miktarda kafein içerdiğinden, gebelik ve emzirme döneminde ki kadınlara siyah çay kullanımı tavsiye edilmez. Aynı zamanda uykusuzluğu da beraberinde getirebilir.