Göbeğinizi Eritme Zayıflama Hareketleri

- 21:01
Bayanların baş düşmanıdır göbeğin şişmanlaması. Birçok diyet listesi deneriz göbeği eritmek için… Uyguladığımız diyet listesine bağlı kaldığımızda veya diyet listesi dışında aç kalarak günlerimizi
geçirdiğimizde göbeğimizin eridiğini görürüz ama bu tamamen yanıltıcı bir görünümdür. Göbek kesinlikle tek başına diyet listesi ile zayıflamayan bir bölgemizdir.
Göbeğimizi eritmek için kesinlikle unutmamamız gereken işlem spor ve egzersiz hareketleri. Göbeğinizin görünümünden memnun değilseniz eğer göbek eritmeye özel olarak programlanan bir takım egzersiz hareketleri vardır. Diyet listesine bağlı kalarak bu egzersiz hareketlerini düzenli bir biçimde uyguladığınızda göbeğinizin gerçekten eridiğini ve şekillendiğini göreceksiniz. Ama şunu unutmamalısınız tek başına diyet listesi nasıl ki çok başarılı bir sonuca ulaştırmıyorsa, tek başına egzersiz hareketleri de aynı şekilde diyetsiz olarak tek başına uygulandığında çok olumlu sonuçlara ulaşmayacaktır.

Göbek eritmenin olmazsa olmazı Mekik Hareketi

Bu harekette dizlerimizi birleştiriyoruz ve ayaklarımızı birbirine paralel olacak biçimde tabanlarımız yeri gösterirken iki elimizi de ensemize koyuyoruz ve hızlı bir şekilde aynı zamanda sık sık karnımızda acı hissedene kadar sabah- akşam olmak üzere ellişer defa yapıyoruz.
Bu egzersiz hareketini düzenli olarak uyguladığımızda karın bölgemizde ki kaslar kuvvetleniyor ve yağ dokusu harekete geçiyor bu sırada da yağların yanmasına yardımcı oluyoruz.

Sopadan yararlanarak uyguladığımız bir egzersiz hareketi

Bu egzersiz hareketinde eğer özel bir sopanız yoksa evinizde ki oklava’dan veya paspas sopasından yararlanabilirsiniz. Öncelikle sopayı ense kökümüze koyup iki elimizi de sopaya geçiriyoruz. Ayaklarımız yerde sağlam bir biçimde duracak şekilde sürat ile sağa-sola doğru birkaç dakika boyunca tekrarlıyoruz. Bu hareket ile karnımızın yan taraflarında ki yan yağ diye tabir ettiğimiz bölgenin erimesini ve kaslarımızın şekillenmesini sağlıyoruz.

Belimizde ki kasları şekillendirmek için mekik
Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Hafta boyunca egzersiz programını tamamlamak için Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su içmelisiniz (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).

Sabah sporu : 35 – 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından yukarıda listesini verdiğimiz egzersiz programını uygulayacaksınız.

Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.