Cilde iyi Gelen Besinler Nelerdir?

- 01:35
Yediğimiz besinler cildimizi nasıl etkiliyor? Hangi besinler cildimize iyi geliyor? Cilt parlaklığı için ne yenir?
Cilt sıkılaştırıcı besinler var mı? Cilt koruyucu besinler neler? Bu soruların hepsinin cevabını yazımızda bulabilirsiniz....
Günlük yaşantımızın uzun bir bölümü dışarıda geçiyor. Dışarı da geçirdiğimiz her an cildimiz farklı etkilere maruz kalıyor. Bu etkilerle ve zamanlar cildimizde kırışıklıklar, sarkmalar, bozulmalar meydana geliyor. Cilde yararlı besinler ile bunun önüne geçebiliriz. Besinlerden aldığımız vitamin ve minerallerin içeriği  kırışıklık olmasını geciktirir ve cildimize esneklik katar.
Yazının devamında Cilde iyi gelen yiyecekler konusunda bilgiler verilecektir. 

Cilde Faydalı Yiyecekler

Su
Yaşamın kaynağı su olduğu gibi cildin de en büyük kaynağı sudur. Su içmek hem bedenimizi hemde cildimize yarar sağlar. Cildin nemlenmesini sağlayarak esnekliğini koruyan su aynı zamanda kırışmayı ve yaşlanma etkilerini azaltır. Vücudumuzun günlük su ihtiyacı en az 2,5 - 3 Litredir. Bu oran egzersizlerde arttırılmalıdır.

Balık


Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan balıkların cilde faydası çoktur. Özellikle tahriş olmuş cildin iyileşmesini hızlandırır. Cildi nemlendirir ve güneş ışınlarına karşı koruma yapar. Somon balıkları içeriğinde bulunan selenyum cilt için yararlı minerallere sahiptir.

Yaban Mersini
Cildin elastik yapısını koruyan ve geliştiren kolajeninin üretilmesini sağlar. Antioksidan etkiye sahip olan yaban mersini cildin yapısını düzeltir.

Yumurta
İçeriğinde bulunan protein ve aminoasit ile hücrelerin kendini yenilemesinde rolü büyüktür. Aynı zamanda selenyum da cilt kanseri oluşmasını önler. Yumurtadaki A vitamini de cilt dokularını geliştirerek ciltteki lekelerin oluşmasını engeller..

Havuç
Yumurta gibi havuçta A vitamini açısından zengindir. Havucun en bilinen faydasının 'göze iyi gelir' yanında cilde de faydası çoktur. Cildin görünümünü ve parlaklığını arttırır.

Portakal
Deri dokusunun gelişimini sağlayarak yaşlanmanın etkilerine karşı cildi korur. Sigara içen kişilerin bol tüketmesi gereken bir besindir. Sigaranın zararlarına karşı cildi korur. Ciltte kırışık oluşmasını önler.

Ceviz Fındık, Badem
İçeriğindeki yağ asitleri ile deri dokusunu güçlendirir. Hücre duvarını geliştirerek toksinleri cildimizden uzak tutar. Özellikle badem içeriğindeki E vitamini cildin sıkılaşmasını sağlar.

Sebzeler ve Meyveler
Yeşil yapraklı sebzelerin içeriğindeki demir cildin yenileme kaynağıdır. Demir eksikliğinde kansızlık oluşur. Kandaki oksijen miktarının düşmesiyle hücrelerin kendini yenileme hızı yavaşlar. Bu durum en çok cildi etkiler ve cildin soluk gözükmesine neden olur.