Dr. Öz Sağlığınız İçin Bu Belirtilere Dikkat

- 23:52
Vücudumuz kendini öyle güzel programlıyor ki bir hastalık başlamadan önce sizi uyarıyor. Rahatsızlıklar önceden kontrol altına almak için bu işaretlere dikkat edin. Hayati hastalıkları bu yolla önlememiz mümkün. Dr. Mehmet Öz çok önemli 5 işareti açıklıyor...

1. Uyuşma ve Bel Ağrısı

Ağrılarınız kalçada başlayıp bacaklarınıza doğru yayılıyorsa aynı zamanda sırt ağrısı ve uyuşma hissediyorsanız bu disk kayması yani fıtık olabilir. Omurilikte bulunan disklere ve sinir uçlarına baskı yapar. Hemen doktora giderek teşhis edilmesini sağlayın ve tedaviye başlayın. Ağrı kesici ilaçlar ve biraz dinlenme hastayı çok rahatlatacaktır. Doktorunuzun önerdiği esneme hareketleriyle beraber kısa sürede oluşan rahatsızlığın iyileşmesi sağlanır. Bu rahatsızlık sonucunda hastaların çoğunda iyileşme görülmüştür. Ağrıların devam etmesi halinde tekrar doktorunuza danışarak fıtık ameliyatı olmanız gerekebilir.

hastalık belirtileri2. Aşırı Baş Ağrısı

Çoğu kişi baş ağrılarının nedeni olarak migreni gösterir. Beyninizdeki kan damarlarının hasar görmesi ve çatlaması belirtisi olarak da şiddetli baş ağrısı gözükür. Anevrizma olarak dile getirilen bu hastalık basınç oluşturur. Oluşan bu basınçla beraber beyne giden kan azalabilir. Hemen doktora gidilmesi gereken bir vakadır. Yapılan CT taraması yapılarak tedaviye başlanacaktır.. 

3. Artan Göğüs Ağrısı

Kendinizi yoğun bir baskı altında hissediyor, omuzlarınızdan çenenize doğru bir ağrı hissediyorsanız tıkalı kan damarı olabilir. Tıkalı damar kalbe oksijen gitmesini engellemesiyle bu belirtiler gözükür. Hemen acili (112) arayarak yardım istemelisiniz. İçeceğiniz aspirin kanınızı sulandırarak sizi rahatlatacaktır. Doktorunuz EKG çekerek gerekli işlemleri yapacaktır. 

4. Bacaklarda Ağrı ve Ateş

Sık sık bacak kaslarınıza kramp mı giriyor? Şişlik kızarıklık ve yanma mı var? DVT rahatsızlığına yakalanmış olabilirsiniz. DVT damarlarda oluşan kan pıhtısı anlamına gelir. Kan pıhtısı dağıtmak için masaj yapmayın. Serbest kalan kan pıhtısı akciğerlere kan sağlayan bölgeyi tıkanmasına neden olabilir. Doktora giderek hastalığınızı teşhis ettirmelisiniz. 

5. Ayaklarım Karıncalanıyor

Bu yazıyı yazmamdaki konuya geldik. Benim gibi sizide de ayaklarda karıncalanma mı var? Topuklu ayakkabı giydiğim günler eve gelince ayaklarımda yanma ve ağrılar oluşuyor hafif batma hissi yaşıyordum. 
Şu sonuçlara ulaştım. 
Sinir zedelenmesi olabilir.
Diyabet başlangıcı.
Egzersiz ve diyet önerilmektedir. En kısa zamanda doktora gideceğim.

Bir önceki yazımız olan 'Yumurta İle Zayıflama' konusunda "yumurta diyeti, yumurta zayıflatırmı, yumurta ile beslenme" hakkında bilgiler verildi.