Evde Pilates Topu Hareketleri - Resimli

- 00:48
Pilates topu spor yapmak ve kilo vermek adına çok iyi bir spor aracıdır. Özellikle göbek bölgesindeki yağları eritme de faydası çoktur. Topun esnekliğini kullanarak topsuz yapılacak zor hareketleri bile kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Pilates topu egzersizleri yapan kişilerden bazıları daha erken sonuç alırken bazı kişiler daha geç sonuç alabiliyor. Biraz sabır gerekiyor. Bunun nedeni ise metabolizma hızı, yaş, cinsiyet, beslenme alışkanlıklarındaki farklılıklardır. Bir çok kişi plates topu ile zayıflamayı başarmışlardır.



Pilates topu her spor mağazasında bulabileceğiniz bir spor aleti. Fiyatları da çok uygun fiyatlarda. Egzersizleri alet kullanmadan da yapabilirsiniz. Hareketlerin etkililiğini arttırmak ve çeşitlilik oluşturmak için aletli egzersizler de yapılabilir.

Bir önceki yazımızdan Pilatesin Faydalarından bahsetmiştim. Faydalarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Bildiğiniz gibi Ebru Şallı pilatesi Türkiye'ye tanıtan kişi. Her sabah yaptığı plates ile şu an sağlıklı, esnek ve dik duran bir vücuda sahip. Sizde bu hareketlere başlayarak düzenli bir şekilde evde yapacağınız hareketlerle sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz.
pilates topu hareketleri

Pilates sporu yapmak hem eğlencelidir hemde yaptığınız sporun karşılığını kilo vererek alırsınız. Her gün ayıracağınız yarım saatte yaklaşık 200-300 kalori yakacaksınız.

Evde bel, basen, kalça bölgesel incelme hareketleri yaparak sıkı ve fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayalidir. Şimdi vereceğim Pilates topu hareketleri ile göbek eritmenin yanında sağlıklı bir hayata merhaba diyeceksiniz.

Pilates Topu Egzersizleri

Pilates Topu ile Karın Kası Çalıştırma Hareketi

pilates topu kas


Pilates Topu ile Sırt Bel Çalıştırma Egzersizleri

Göğüs Kasları Geliştirme Resimleri
pilates topu ile göğüs kasları geliştirme
Omuz Bölgesini Genişletme Hareket Örnekleri (dik duruş)
Selülit Giderici Bacak Sıkılaştırıcı Evde Egzersiz Hareketleri
Pilates Topu ile Kol Kasları Çalıştırma 

Bazı pilates topu hareketleri resimlerinde kullanılan dambıl yerine evde su şişelerinden faydalanabilirsiniz.
Kolay gelsin...

Bir önceki yazımız olan "Pilates ile Zayıflama" konusunda pilatesin faydaları, kimler yapabilir, ne zaman yapılmalıdır hakkında bilgiler verildi.