Size Özel Zayıflama Yöntemleri

- 01:20
Her gün okuyucularıma daha özel bir yazı nasıl yazabilirim düşünüyorum. Bugünkü yazım not defterimden çıktı. Araştırmalarım sonucu küçük önemli bilgileri yazdığım not defterimi buldum. Zayıflarken işime yarayan önemli zayıflama yöntemlerini not almışım. Ortaya zayıflamak ve kilo vermek isteyen herkesin bilmesi gereken çok özel ipuçları çıktı. Mutlaka okunması gereken bir yazı oldu.

Zayıflamak için kırk takla atanlardan biride benim. Her takla bana bir şeyler öğretmiş olmalı ki bunları notlar halinde yazmışım. Bir çok zayıflama yöntemi uyguladım. Benim gibi bir çok kişinin 'bende' dediğini duyar gibiyim.

Zayıflama yolları her zaman işe yarar diye bir şey yoktur. Sadece bazıları işe yarar. Ben işte o işe yarayan etkili zayıflama yöntemlerinden bahsedeceğim sizlere.

DiyetEvim takipçilerine hazırladığım "size özel zayıflama yöntemleri"ni uygulayarak bile haftada 1-2 kilo verebilirsiniz. Her şeyi yiyerek değil tabi ki. Bu zayıflama yöntemlerini uygulayarak kendi beslenme düzenini kurduğunuzda sağlıklı olmaya bir adım daha atmış olacaksınız.
Kendinize güvenin ve 'kontrolü' hiçbir zaman elinizden kaçırmayın.

Çok Etkili Zayıflama Yöntemi

     Sabah kahvaltıdan sonra 1 çay kaşığı toz veya tane hardal metabolizmayı %30 oranında hızlandırır. Yağ yakımı için çok etkili bir yöntemdir.

     Diyetlerin en çok bozulduğu zaman davetlerdir. Davetler de bol kalorili yemekler yenir. Sonrası ise 'kilo' olarak ger döner. Davet yemeğinden 1 saat önce greyfurt suyu veya 1-2 dilim kendisini yiyin. Greyfurt insülin hormonunu pasifleştirir, daha az yemek yemenizi sağlar.

     Çok yemek yemek hepimizin sorunu. Bunu engellemenin güzel bir yolu var. Sabahları 1 çay kaşığı zerdeçalı, 1 çay kaşığı bal veya zeytinyağı ile tüketin. Zerdeçal yağ yakımını destekler, iştahı kontrol altında tutar.

     DiyetEvim takipçilerinin hatırlayacağı gibi 'egzersizden yarım saat önce C vitamini alın.'

     Bitki çayı olarak ıhlamuru, çay olarak ise yeşil çayı içmek etkili zayıflama yöntemlerindendir. İkisi de zayıflama için çok etkilidir. Ihlamur aç karnına içildiğinde iştah keser. Yeşil çay ise yağ parçalamada etkilidir. Metabolizmayı hızlandırır.

     Çaylarla devam edelim. Mate çayı aynı yeşil çay gibi çok etkilidir. Şişmanlatan hormonları kontrol altında tutar. Günde 2-3 bardak içilmelidir.

     Beslenirken kalsiyumu gözardı etmeyin. Kandaki kalsiyum oranı düştükçe zayıflama zorlaşır. Yapılan araştırmalar kalsiyum bakımından zengin beslenenlerin daha kolay zayıfladığı görülmüştür. Peynir, süt, yeşil sebzeler, yoğurt, ayran, pekmez, susam, fındık, kuru meyvelerde bolca bulunur.

     Her gün farklı farklı tükettiğim ve metabolizmayı hızlandırdığını düşündüğüm meyvelerim; kivi, ananas, mandalina, portakal, kavun, kiraz, muz, greyfurt.

     Metabolizmayı hızlandırdığını düşündüğüm sebzelerim; fasulye, havuç, sarımsak, brokoli, kabak, turp, ıspanak, biber, soğan, bezelye.

     Tarçın sizlerinde bildiği gibi kan şekerini düşürür. Metabolizmayı hızlandırdığı ve kolesterolü de düşürdüğü bilinmektedir. Sabahları 1 bardak sütün üstüne 1 çay kaşığı tarçın atarak için. Gün boyu sizi tok tutacaktır.

     İştahı kontrol etmek için ise bir başka zayıflama yöntemi zencefil tüketmektir. Yağların sindirilmesine yardımcı olan zencefili yoğurda katarak tüketebilirsiniz. Günlük 6 gramdan fazla tüketmeyin.

     Baharatları da zayıflama yöntemi olarak kullanabilirsiniz. Karabiber iyi bir yağ yakıcıdır. Kırmızı toz acı biber ise metabolizmayı hızlandırır, kalori yaktırır.

     Günlük su ihtiyacınızı karşılamadan uyumayın. 2 litrenin üzerinde suyu mutlaka tüketin. İki günde 1, maden suyu için.

     İstediğiniz her şeyi yemek yerine çok sevdiğiniz kalorili yemekleri kendinize ödül olarak koyun. Hedef verin, ulaşın, ödülü kapın.

     Sizlere özel zayıflama yöntemleri bu günlük bu kadar. DiyetEvim'in her köşesinde 'sizin' kilo vermeniz için bir şeyler bulabilirsiniz. Takipte ve sağlıcakla kalın...
→ Bir önceki "Etkili Sıkı Kalça Hareketleri" başlıklı yazımızda 'kalça inceltme, sıkı kalça nasıl yapılır, zayıflama hareketleri, kalça eritme yolları' hakkında bilgiler verildi.