İncelmenin En Kolay 8 Yolu

- 23:39
Etkili bir beslenme programı hazırladınız, her gün spor ve egzersiz yapıyorsunuz. Kilo vermeyi kafaya koydunuz, en kısa zamanda ideal kiloya ulaşacaksınız. Her şey tamam olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Geri kalan boşlukları DiyetEvim olarak 8 başlıkta biz dolduralım. Beslenme hayatınızı baştan aşağı değiştirecek bu 8 öneriyi uyguladığınızda kendinizdeki farkı göreceksiniz.
1- LİMON



Her gün içine bir dilim limon attığınız ılık bir su ile güne başlayın. Limonlu su karaciğere detoks etkisi yaparak güne daha iyi başlamanızı sağlar. Karaciğerin iyi çalışmasını sağlamak yağların daha hızlı yakılmasını sağlar.

2- SU

Cilt güzelliği başta olmak üzere su, vücudumuzun tüm sistemlerinin sağlıklı çalışabilmesi için son derece önemli bir kaynaktır. Hücrelerin susuz kalmaması için her gün 2,5 litre su için. Farklı deneyimlere açık olun. Suyun içine meyve parçacıkları, salatalık veya limon atın.

3- ÇAY

Diyet sürecinde kafein içeren kahve, çay gibi içeceklerden uzak durun. Bunun yerine farklı bitki çayları tüketin.

4- TUZ

Tuzlu yemekler tüketmek vücutta daha fazla suyun tutulmasına neden olur. Kilo verseniz bile su depolaması nedeniyle verilen kilolar fark edilmez. Tuz yerine baharatları tercih edin. Kimyon, kekik, tarçın, zerdeçal gibi baharatlarla yemeklerinizi tatlandırın.

5- YEMEK

Yemek yerken bulunduğunuz ortamda başka uyarıcıları kaldırın. Telefon ile oynarken veya televizyon izlerken, bilgisayar başındayken yemek yemeyin. Ne yediğinizin farkında olduğunuz ortamlarda yemek yiyin. Böylece aşırı kalori alımın önüne geçmiş olacaksınız.

6- ACIKINCA

Spordan önce veya çok acıktığınız zamanda atıştırmalığa ihtiyaç duyarsanız 2 tane yulaflı bisküvi tüketin. Açlığınızı yatıştıracaktır.

7- ÇİKOLATA

Diyette çikolata mı olur demeyin. Çikolata yemek diyet yapanın da hakkı! Minimum %70'i kakao olan siyah bir çikolata size zarar vermeyecektir. Haftada 1 gün her şey yolunda giderse bir ödül olarak 30 gram çikolata yiyebilirsiniz.


8- SALATA

Salatalarınıza hazır soslar yerine limon veya elma sirkesi kullanın. Salata soslarının kalori oranları fazla olduğu için kilo almanıza neden olur.
→ Bir önceki 40 Kilo Verdim - Röportaj başlıklı yazımızda '40 kilo verme, kilo verme yolları, röportaj' hakkında bilgiler verildi.