Canan Karatay Yumurta Diyeti

- 00:10
Yumurtanın kolesterolü yükselttiği, bu nedenle çok sık tüketilmemesi gerektiği düşünülüyordu. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre ise yumurta kolesterolü yükseltmemek de hatta düşürmektedir. Yumurta sindirilirken kalorisinden fazla kalori harcanır. Hazmedilmesi zor olduğu için de uzun süre tokluk sağlar.
Geçen ay Canan Karatay lahmacun yerken görüntülenmiş ve bir çok kişiyi şaşkına çevirmişti. 'Lahmacun Türk Fastfood'udur, sağlıklıdır.' açıklaması ile şaşkınlığın biraz olsun azalmasını sağladı. Lahmacun'dan sonra yumurta hakkında da bir çok açıklama yaparak yumurta diyeti hakkında merak edilenleri anlattı.
karatay diyet listesi

Doğal beslenen tavukların yumurtası kan kolesterolünü yükseltmeyeceği gibi düşürmektedir. Kilo vermeyi sağlayan en önemli yiyeceklerden biridir. Pişirirken dikkat edilmelidir. Katı yumurta kanserojen yapıdadır. Kayısı kıvamında su da haşlayın, tereyağ ile omlet yapın. Domates ve biber kullanarak menemen yapın.

Günlük Kaç Yumurta Yenebilir?

Yumurtanın içeriğinde bir canlının oluşabilmesi için tüm gerekli maddeler vardır. Sarısındaki kolin maddesi ise karaciğer yağlanmasını önleyen çok önemli bir besin kaynağıdır. Günlük istenirse 10 tane dahi yumurta yenebilir. Kolesterolü yükselteceğini sakın düşünmeyin. Yumurta sarısında bulunan 150 mg kolesterol kana hemen geçmez. Ayrıca sarısında bulunan Omega-3 yağları diyette tüketebilecek en ideal yiyeceklerdir. Canan Karatay diyetinde genelde yumurtalara rastlamak mümkündür.

Canan Karatay Diyet Listesi

Sabah
Haşlanmış 2 yumurta (kayısı kıvamı)
8 tane tuzsuz zeytin, 1 avuç içi beyaz peynir
3 tane biber, 1 domates
Şekersiz çay yada süt, 6 fındık

Ara (yapılmayabilir)
3 ceviz, yeşil çay veya bol su.

Öğle
1 tabak zeytinyağlı barbunya yada etli sebze yemeği, lahana salatası veya buharda pişmiş sebzeler.

Ara (yapılmayabilir)
1 tane meyve, 1 kase yoğurt, şekersiz çay.

Akşam
Balık Izgara, 1 tabak pilaki, 1 kase salata, yarım avuç tahin helvası.
(Posta Gazetesinden alınmıştır.) 
Canan Karatay yumurta diyeti örnek beslenme listesidir. İstenirse 1 fincan Türk Kahvesi içilebilir.
→ Bir önceki İncelmenin En Kolay 8 Yolu başlıklı yazımızda 'incelmenin yolları, zayıflama yöntemleri, zayıflama yolları' hakkında bilgiler verildi.