Kalp Dostu Yiyecekler Tüketin

- 17:11
Vücudumuzun en önemli parçalarından biri olan kalbimizin, görevi diğerlerinden daha üstün konumdadır. Çünkü yaşayabilmek için kanın bütün vücuda pompalanması gerekmektedir, bunu kusursuz olarak yapan kalbimizi daha iyi besleyerek onun daha iyi şekilde çalışmasını sağlayabiliriz. Kalp dostu yiyecekler kalbin daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuda alınan aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler, kalbe giden damarların tıkanmasına zemin hazırlıyor ve kötü kolestrolü yükseltiyor.
Doktorların ısrarla yasaklamış olduğu 3 beyazlar (şeker, un, tuz) kalbin verimliliğini kaybetmesini sağlayarak ona zarar veriyor. Mesela tuz bakımından zengin gıdalar yemek tansiyonu yükseltiyor ve kalp aşırı şekilde kan pompalayarak vücudu korumaya çalışıyor. Şekerle unda aynı şekilde kalbin yorumlanmasına neden oluyor. Bunların dışında daha sağlıklı ve dengeli beslenmek kalp sorunlarını en aza indiriyor. Özellikle son yıllarda yaşanan kalp krizleri 5 yaşından 70 yaşına kadar olan herkesi tehtit ediyor. Bunun önlenmesi için kalp dostu besinleri tercih edip tüketmelisiniz.

kalp dostu beslenme
Ceviz ve fındık tüketin: içeriklerindeki doymuş omega3 yağları kalbin daha iyi şekilde çalışmasını sağlıyor. Bunun için haftada 3 kere günlük 7 fındık ve 3 ceviz tüketmelisiniz.

Sarımsak tüketimi: Sarımsağın içindeki vitaminler kan pıhtılaşmasını engelliyor ve damarlarda doluşan kanın daha iyi şekilde kalbe ulaşmasını sağlıyor. Günlük bir diş sarımsak yemek kalp hastalıklarının önüne geçmenizi sağlıyor.

Bitter çikolata: Her ne kadar içeriğinde yağ ve şeker olsa da diğer çikolatalara göre en masum olanıdır. İki günde bir yiyeceğiniz bir parça çikolata yararınıza olacaktır.

Yeşil çay: İçindeki polifenoller antioksidan özelliği ile kalbi koruyor ve olabilecek sorunları engelliyor.

Balıkların her türlüsü: Çok iyi omega3 kaynaklarından olan balık, aşırı kan basıncının düşmesini sağlıyor ayrıca iltihaplanmayı da önleyerek kalp sorunlarını yok ediyor.

Bakliyatlardan vazgeçmeyin: Vücudun bütün organlarına faydası olan bakliyatlar, içeriklerindeki vitaminler ile kalp dostu besinler arasında yer alıyor. Ne kadar bakliyat o kadar sağlıklı kalp demektir. Ete eş değer vitaminlere sahip olduğu için sofralardan eksik edilmemelidir.

Yulaf yiyin: Tansiyon dengeleyici özelliği ile tercih edilen bu besin, kan şekerinin de düşmesini engellemektedir.

Yer elması ve soya tüketin: Antioksidan özelliği ile yer elması, yüksek protein içerikli olması ile de soyayı nol bol tüketin böylece vücudun zararlı toksinlerini uzaklaştırmış olursunuz.

Potasyumdan zengin gıdalar: Bu gıdalar muz, biber, patates ve yoğurtta en çok bulunmaktadır uygun miktarda günlük tüketmeye özen gösterin.

Bu gıdaların yanı sıra margarin gibi vücuttan atılamayan besinleri asla tercih etmeyin. Çünkü margarin kalp ve damarlarının tıkanmasına yol açıyor. Bunların yanı sıra marketlerde satılan ambalajlı ürünler de her hastalığa neden olduğu gibi kalbide tehdit ediyor. Bu tarz ürünlerden sakınarak ve kalp dostu besinleri tercih ederek kalbinizin sağlığını en yüksek seviyede korumuş olursunuz. Kalp ve damar sağlığını korumuş olduğunuz sürece diğer birçok hastalığında oluşmasını engellemiş olursunuz.
→ Bir önceki Hamur Diyeti ile Haftada 1,5 Kilo Verin başlıklı yazımızda 'hamur diyeti, zayıflama için diyet, haftalık, 1.5 kilo verme' hakkında bilgiler verildi.