Diyet Nedir? Diyet Rehberi

- 23:54

DİYETİNİZİ NASIL SEÇMELİSİNİZ?

Kilo probleminiz karın bölgenizde oluşan ufak bir göbekten fazlasıysa, diyete başlamadan önce bir beslenme uzmanına diyetisyene başvurmalısınız. Diyetisyenler, beslenme uzmanları size yapacağı testlerin sonucunda size yapacağı açıklamalar sonucunda bir program hazırlayacaktır.
Diyete başlamadan önce fiziksel yapınıza, hayat tarzınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bu unsurlar yapacağınız diyeti etkilemektedir. Diyetinizi seçerken kalori odaklı mı yoksa kalori artı egzersiz odaklı olduğuna dikkat edin . Diyet programlarının bir bütçesi vardır. Diyetinizi seçerken bütçenizi göz önünde bulundurunuz.
Hangi diyete başlarsanız başlayın öncelikle yapmanız gerek buzdolabındaki abur cuburları, çikolataları, cipslerini temizleyin. Yoksa yaptığınız diyet bir işe yaramayacaktır.
diyet rehberi

İŞTAHINIZI DİZGİNLEMENİN YOLLARI

Yemek yemek isteğinizi su içerek bastırabilirsiniz. Gün içinde ani acıkmalar karşısında yanınızda fındık, ceviz , badem bulundurun. Az miktarda olması önemli, yavaş yavaş yemeye dikkat edin. Tv izlerken beslenmeyin. İzlediğiniz programa dikkatinizi verdiğiniz için ne yediğinizi anlamayacaksınız.
Dişlerinizi fırçalamaya özen gösteriniz. Mümkünse günde 3 defa fırçalayın. Yemeklerden sonra fırçaladığınızda beyninizi uyarır, yemek yemenin bittiğini bildirir.

DİYET DOSTU BESİNLER

Marul, Su, Kuru Brokoli, Baklagiller, Yoğurt, ...
Asitli İçeceklerden uzak durun.

NASIL ALIŞVERİŞ YAPMALISINIZ ?

Alışverişe çıkmadan önce mutlaka karnınızın tok olduğuna emin olun. Karnınız açken yapılan alışverişte diyetinizi bozacak ürünlere yönelmeniz olasıdır. Diyet alışverişlerinizi haftalık yapın. Alışverişe gitmeden önce liste yapın ve listenizi kontrol edin. Diyetinizi bozacak ürünler listenizden çıkarın. Besinleri almadan önce üzerindeki kalori, yağ, protein dikkat ederek diyetinize uygun olan seçiniz. Alışveriş yaparken çok gezmek yerine alacağınız ürünün bulunduğu reyona gitmeniz yararınıza olacaktır. ideal bir diyetin başlangıcında pasta, börek ekmek reyonlarından uzak durun.
Bir yazımız: Diyet Yapmadan Nasıl Kilo verilir ...?