Parlak Saçlar İçin Etkili Yöntemler

- 00:28
Evinizde kendi kendinize uygulayacağınız küçük yöntemlerle parlak saçlara sahip olabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin de saçlarınız söz dinlemiyor, şekle girmiyor, hemen sönüyor veya elektrikleniyor mu? Saçınızla barışık bir hayat çok da uzakta değil. Güzel görünen parlak saçlar için ne yapmalıyım? diyorsanız bu yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyun.
İnce Telli Saçları kabartma ve ürünler, saçlarda elektriklenmeyi önleme ve ürünler hakkında bilgiler vereceğim.

İnce Telli Saçları Kabarık Gösterme

İnce telli saçları kabartmak her zaman zordur. Bir çok kadın da saçlarının hemen söndüğünden şikayetçi. Evde uygulayabileceğiniz küçük püf noktaları ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.
  1. Banyodan sonra saçlarınızı başınız önde kurutmayı deneyin. Kurutma işlemini yaparken fırça ile hafif hafif saçınızı şekillendirin. Hacimleşen saçlar daha kabarık gözükecektir.
  2. Başka bir yöntemde banyodan çıkar çıkmaz saçlar ıslakken kafanızın tepesinde bir at kuyruğu yapmaktır. Bu şekilde yapılan kurutma işlemi saç diplerine hacim katar.
  3. Saçlarınızı tepeden toplayarak uyumak da başka bir yöntem olarak deneyebilirsiniz.
parlak saçlar

İnce Telli Saçlar İçin Ürün Önerileri
Şampuan alırken üzerinde 'ince telli saçlar için' ibaresine bakarak uygun bir şampuan seçin.

  • Kerastase Bain Volumifique Şampuan ince telli saçlar için kullanabilirsiniz. Fiyatı; 60TL 
  • Elidorun Hacimlendirici dip spreyide etkili ürünlerden. Fiyatı; 14TL

kerastase şampuanhacimlendiren sprey

Saçların Elektriklenmesini Nasıl Önlenir?

Saçlarınız çoğu zaman elektrik çarpmış gibi havalarda uçuşuyorsa dalgalı veya kıvırcık bir saçınız var demektir. Lafınızı dinlemeyen bu saç tellerini aslında yola getirmenin çok kolay bir yöntemi var. Saçınızdaki nem eksikliği elektriklenmeye yol açar. Saçlarınızı nemlendiren ürünler kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz. Daha zahmetsiz bir yöntem ise saçlarınızı kurularken çok fazla havluya sürtmeyin. Sürtmeden dolayı pamuklu havlular saçlar elektriklenmeye neden oluyor. Bunu aşmanın yolu ise; saçınızın ıslaklığını biraz aldıktan sonra kağıt havlular kullanmaktır. Saçlarda elektriklenmeyi önlemek için fırçanızı da ahşap saplı tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Saçlardaki Elektriklenmeyi Önleyen Ürünler Aldığınız ürünlerin öncelikle nemli olmasını sağlama özelliğine dikkat edin.

parlak saçlar maskeparlak saçlar
  • Pantane Yoğun Nemlendirici Saç Bakım Köpüğü. Fiyatı; 14 TL
  • Got2b Straight On 4 Days Düzleştirici Sprey. Fiyatı; 25 TL
  • Phyto Elektiriklenmeyi Azaltan Balsam. 55TL