7 Gün 7 Detoks Tarifi

- 15:31
Detoks yapmanın faydalarını yazılarımda sık sık vurguluyorum. Bugün sizlere 7 farklı detoks tarifi vereceğim. 1 Hafta boyunca formda kalmak ve kilo almamak, hatta zayıflamak için bu kolay tarifleri mutlaka deneyin.
Detoks tarifler vücudumuzdaki yabancı maddeleri yani toksinleri atmakta çok etkilidir. Bu toksinler zaman zaman kilo vermemizi dahi engellemektedir. Fazla suyu, ödemi, hatta yağları eritmede de rolü olan detoksun faydaları saymakla bitmiyor.
Güne sağlıklı bir şekilde başlamak ve vücudu doğal yollardan arındırmak için her gün farklı detoks tarifler yapın.

Pazartesi Detoksu

Haftaya yeşil bir smoothie ile başlamaya ne dersiniz? Mevsime uygun 5-6 farklı yeşil sebzeyi karıştırın. Roka, ıspanak, dereotu, fesleğen, kereviz, pazı, maydanoz hepsini rondodan geçirerek özünü ortaya çıkarın. Biraz su, yarım limon sıkarak afiyetle için. Gün içinde almanız gereken bir çok vitamini yeşil sebze detoks tarifi ile almış olacaksınız.

Salı Detoksu
Limonlu Sıcak Su detoks tarifi diğer zamanlarda da uygulayabilir, hatta bir sabah alışkanlığı haline getirebilirsiniz. Sıcak suyun için yarım limon sıkarak için. Limon vücudun asit-alkali dengesini kurmasında çok faydalı alkali bir besindir. Aynı zamanda karaciğere çok iyi geldiği bilinen sıcak limon suyu toksinlerin atılmasına da katkısı çok büyüktür. Basit ama etkili bir detoks yöntemidir.

detoks menüleri

Çarşamba Detoksu
Hafta ortası olduğu için de bugün su detoksu uygulayacağız. Sabah 8:00'da kalktığımızı düşünerek her 2 saatte 1 bir bardak su için. Toplam 8 bardak su içmeniz gerekir. Konsantrasyonunuz artacak ve daha dinç olacağınıza emin olabilirsiniz.

Perşembe Detoksu
Yağsız yoğurda ekleyeceğiniz 3 tane mevsim meyvesi seçiyoruz. Bu meyveleri küp küp doğrayarak yoğurt ile karıştırın. Üzerine nar serpiştirerek süsleyin. Ara öğün olarak tüketeceğiniz meyve detoksu hazır.

Cuma Detoksu

Bugün bitkisel çay detoksu yapıyoruz. 4-5 tane doğal bitki çayı seçin. Ihlamur, zencefil, rezene, tarçın, nane, ısırgan, devedikeni gibi bitkiler vücudun temizlenmesine, toksinlerden arınmaya yardımcı olur. Her öğünden ve ara öğünden sonra 1 fincan bitki çayı içiyoruz. Bitki çayları yediğiniz yemeğin daha kolay sindirilmesini sağlayacaktır.

Hafta Sonu (Cumartesi - Pazar) Detoksu

Hafta sonuna özel detoks yapacağız. Hatta hafta içi detoks yapmasanız bile bu detoks tarifiyle 2 günde 2 kilo verebileceksiniz. Hafta içi ile yaptığınızda 5 kilodan fazla vermeniz de mümkün.
 Bir önceki "Tartıyla Olan İlişkinizi Hemen Bitirin" başlıklı yazımızda 'ne zaman tartılmalı, tartılma zamanı, sık tartılmak faydalı mı, tartılmanın zararları'  hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.