Boy Uzatma Nasıl Yapılır?

- 23:23
Ergenlik dönemi boy uzamasının en fazla olduğu zamanlardır. 12-22 yaş arasına rastlayan bu dönemde uygulayacağınız bir kaç yöntem boyunuzun daha da uzamasını sağlayacaktır. Kişinin ulaşacağı boy uzunluğu genelde genetik olduğu söylenir. Genetik olduğu kadar, çevresel faktörler, uyku ve beslenme düzeninin de boy uzunluğuna etkisi oldukça fazladır. Genetik boyunuzu hesaplayarak üzerine koyacağınız 5 cm ile ne kadar uzun olabileceğinizi ortalama bir değerle bulabilirsiniz. Boy uzatma yollarını uygulayarak boyunuzun uzamasını sağlayın.

Genetik Boy Hesaplama

Büyüyünce boyum kaç olacak?
Genetik boy hesaplamanın formülü şöyledir:
Erkek boyu hesaplama: Anne ile babanın boyu toplanıp 13 eklenir ve ikiye bölünür.
Kız boyu hesaplama: Anne ile babanın boyu toplanıp 13 çıkartılır ve ikiye bölünür.

Sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve diğer etkenlerle destekleyerek ulaşabileceğiniz maksimum boy uzunluğunu öğrenebilirsiniz.

Uzmanlar tarafından hazırlanan yaşlara göre ortalama uzama değerleri ise şöyledir;
12 – 14    9 – 7 cm
14 – 15    7 – 6 cm
16 – 17    6 – 5 cm
18 – 19    5 – 4 cm
20 – 21    4 – 3 cm
21 – 22    2 – 1 cm
* Bu hesaplama sağlıklı bireyler için uygundur.

Boy Kilo Cetveline bakarak ideal boy aralığınızı öğrenin...

Boyum Nasıl Uzar?

İlk önce, Beslenmeye dikkat etmek gereklidir.
  • Kahvaltıyı, her sabah düzenli olarak mutlaka yapın.
  • Kahvaltıda mutlaka, süt, peynir, yoğurt, yumurta, zeytin gibi yiyecekleri bulundurun.
  • Boy uzaması için, beslenme kadar, egzersizlerin de önemi büyüktür. Parmaklarınızın ucunda yükselerek, uzanabildiği kadar uzayın.
  • Basket oynar gibi, yukarı doğru zıplanması boy uzamasında büyük etken sağlar. Ayrıca, 50 şer defa sağ ve sol kolları yukarı kaldırıp, elma toplar gibi yukarı uzanın.
  • Evde uygun bir yerde, barfiks hareketlerini yapın.
  • Küçük yaşlardan itibaren yeşil yapraklı sebzeler tüketin.
  • Eğer, beslenme ile ilgili sıkıntısı olmadığı halde çocuklarınızın boyu,yaşıtlarına göre daha kısa ise, o halde, kalsiyum, magnezyum, ve çinko içeren doğal tabletlerden kullanabilirsiniz.
Boy uzatmayla ilgili daha detaylı bilgi için BURAYA bakabilirsiniz.

boy uzatma yöntemleri

Boyum Neden Kısa?

Boy kısalığı genetik olarak açıklansa da kısa boylu olmanın temel sebebi bebeklikten ergenliğe ve ergenlikte yetersiz beslenmedir. Kritik dönemlerde uyku ve beslenme düzeni sağlanamamışsa boyun kısa olma riski o denli fazladır.

Düzenli Uyku Boy Uzatır mı?
Uyku vücudu yeniler, dinlendirir, düzenler. Bilindiği gibi uyu sırasında büyüme hormonu harekete geçer ve salgılanmaya başlar. Boy uzamasında uykunun çok büyük bir rolü vardır. Bu yüzden günde en az 8 saat uyku uyumak gerekir.

Boy Uzatan Yiyecekler Var mı?

Vücudumuz için gerekli besinleri tüketmediğiniz takdirde boyunuzun gelişmesini de beklememelisiniz. Düzenli olarak aldığımız vitamin, protein, mineraller hem sağlıklı gelişmemizi hem de daha düzenli bir gelişimde bulunmamızı sağlar. Süt ve süt ürünleri de boy uzatan yiyecekler arasındadır. Sabahları kalkınca 1 bardak süt içmeniz ve ayrıca akşam yemeklerinde yoğurt tüketmeniz önerilmektedir. Boy uzamasına katkısı olan kalsiyum ve vitaminleri meyve ve sebzelerde bulabilirsiniz. Kuru meyveler, brokoli, soya fasulyesi ve susam da boy uzatmayı destekleyen diğer besinlerdir.

İbrahim Saraçoğlu Boy Uzatma Kürü

Kefal, torik, uskumru, sırt kısmından kuyruğa doğru siyah etler tüketilecek ızgara buğulama olarak haftada 3 kez tüketilecek. 6 ay devam edilecek ve 1 ay ara verilerek tekrarlanabilir.

Boy uzamayla ilgili daha detaylı bilgi için BURAYA bakabilirsiniz.