3 Saat Diyeti ve Diyet Planı

- 00:36
Jorge Cruise tarafından göbek sorunu yaşayanlar için hazırlanan 3 saat diyeti ile bölgesel incelmeye başlayın. Sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmeden tüm besinlerden yiyebilecek aynı zamanda kilo verebileceğiniz ve göbek yağlarınızdan kurtulabileceğiniz bir diyet planı arıyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Jorge Cruise 3 saat diyetiyle 2 haftada 10 kilo verilebileceğini iddia etmektedir.

Birçok kişide göbek sorunu vardır. Bunun nedeni düzensiz aralıklarla beslenmedir. Göbekte yağ birikmesini önlemek için 3 saat ara ile beslenmek en sağlıklı olanıdır. 3 saat arayla beslenildiği takdirde metabolizma daima aktif olacak yağ yakmada daha aktif olacaktır.

Kilo verme sürecinin başarılı geçmesi için beslenme zamanlarına çok dikkat edin. Yani hangi gıdayı yediğiniz önemli olduğu kadar ne zaman yediğiniz de bir o kadar önemlidir.

3 saat diyet planı çok basit bir kural üzerine kurulmuştur. Kuralımız 3 saat arayla belirlenen kalori kadar beslenmektir. Ana öğünler 400, ara öğünler 100 kaloriden oluşmaktadır. Diyet planını oluştururken 6 öğünden oluşmasına dikkat edin. 3 Ana öğün 2 ara öğün olarak yemek listenizi hazırlayın.

Neden 3 Saat Ara İle Beslenmeliyiz?

Yediğimiz besinler 3 saat içinde eritilir ve depolanmaya başlar. 3 saat sonra herhangi bir şey yemezsek açlık hissetmeye başlarız. Vücut kendini korumak için yağ depolarını koruma altına alır. Yani yağ yakımı yerine yağ depolama sistemi devam eder. Bunu önlemek için metabolizmayı hızlandırmak için 3 saat arayla yemek yemek gerekir. Açlık çeken vücut yağ yerine kas dokusunu yakmaya başlar. Araştırmalar da bu olayı desteklemektedir. Sporcular üzerinde yapılan bir araştırmada 3 saatten uzun aralıklar beslenen kişilerin kas dokusunun azaldığı yağ dokusunun da arttığı gözlemlenmiştir.

diyet planı

3 Saat Ara ile Beslenmenin Artıları
  • 3 saat arayla beslenmek kan şekerinizi dengede tutar. Gün boyunca halsiz kalma riski en aza inmiş olur. Daha dinç bir gün geçirirsiniz.
  • Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Vücudun yağ depolamasını engeller ve yağ yakımını arttırır. Böylece kilo vermeye başlarız.
  • Araştırmalarda 6 öğün beslenmenin daha sağlıklı olduğunu göstermektedir. Sık beslenmek açlık krizlerinin önler. Aşırı yemek yemenin önüne geçer.
  • 3 saatte 1 beslenmek açlık hissini daha az hissetmemizi sağlar. Böylece yemek yediğimizde daha kısa sürede doyarız.

Egzersiz Gerekli mi?

3 saat diyetinin mimarı olan Jorge Cruise egzersiz yapılmasını kişiye bırakıldığı hatta pek gerekli olmadığı yönünde bilgiler vermektedir. Ancak bana göre kilo vermek için diyet planının yanında mutlaka egzersizler de yapılması gerekir. Yarım saatlik bir yürüyüş ile 200 kalori yakarsınız.

3 Saat Diyeti Nasıl Yapılır?

Kalktıktan 1 saat içinde kahvaltı yapmaya çalışın. Metabolizmanın en hızlı çalıştığı saatlerdir ve yapacağınız güzel bir kahvaltıyla (400 kalori) sağlıklı beslenmenin ilk adımı atın.
Erken yaptığınız kahvaltıdan 3 saat sonra bir ara öğün verin. Ara öğününüz 100 kaloriyi geçmemesine dikkat edin. Yine 3 saat sonra 400 kalorilik bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. 3 saat sonra tekrar ara öğünle beslenin. Bu ara öğünde 100 kaloriyi geçmemelidir.
Son olarak akşam menüsüne hazırlıklara başlayın ve 400 kalorilik bir menüyü afiyetle yiyin.

Her şeyi yiyebilirsiniz ama porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gerekiyor. Kalori hesabı yapmayı ihmal etmeyin. Yoksa kilo vermek yerine kilo alırsınız.
Gün içinde yarım saatlik bir yürüyüş veya 200-300 kalori yakabileceğiniz bir egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin.

Diyet Saatleri
Saat 7 > Kahvaltı
Saat 10 > Ara öğün
Saat 13 > Öğle Yemeği
Saat 16 > Ara Öğün
Saat 19 > Akşam Yemeği

diets plans

Örnek Diyet Listesi

Kahvaltı
  • Sert haşlanmış yumurta
  • Kepekli kaşarlı tost
  • Reçel veya fıstık ezmesi
Ara Öğün
Yoğurt Smoothie

Öğle Menüsü
Ton Balığı
Bol marul salatası veya yeşil salata

Ara öğün
Meyve salatası

Akşam Menüsü
Seçenekler;
  1. Izgara balık, buharda pişirilmiş kahverengi pirinç ve salata
  2. Brokoli veya kuşkonmaz yemeği, kahverengi pirinç ve 1 dilim buğday ekmeği
2 saat sonra yeşil çay içmenizi öneririm.

Öğün saatlerini 10 -15 dakika geçirmeniz sorun olmayacaktır. Rejiminizi ne kadar düzenli bir şekilde sürdürürseniz o kadar iyi bir sonuç alırsınız. Yürüyüş veya egzersiz hareketleri yapmayı unutmayın.

 Bir önceki "Simit Yemek Kilo Aldırır mı?" başlıklı yazımızda 'simit yemek, simit kaç kalori, simit ile kahvaltı, kilo aldırır mıhakkında bilgiler verildi.