Oruçluyken Ağız Kokusu İçin Çözüm Önerileri

- 15:57
Oruçluyken ağız kokusu; etrafımızdaki insanlar için ve bizim sosyal hayatımıza devam ettirmemiz için çözmemiz gereken önemli bir sorundur. Bazı önlemler alarak ağız kokusunu gün boyu hissedilmemesini sağlayabilirsiniz. Uzmanından 5 görüşü hayatınıza uygulayın ağız kokusu sorununu çözün.

Ağız Kokusunu Önlemek İçin 5 Yol

1-) Sahurda yemek yerken ağız kokusu yapacak yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Sucuk, pastırma, sarımsaklı ve baharatlı yiyecekler gün boyu ağız kokusuna neden olacaktır. Bu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

2-) Dişinizi fırçalarken dili de fırçalamanız gerektiğini hatırlayın. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre ağız kokusunun en belirgin nedeni dilin fırçalanmaması. Ağız kokusunun %75'inden dilinizi fırçalayarak kurtulabilirsiniz.

3-) Ramazanda ağız kokusu daha çok sabah ve akşam saatlerinde olmaktadır. Bunun nedeni mide bu saatlerde öz su salgılar. Bu da ağız kokusu yapar. Bu saatlerde uzak mesafeli konuşmaları tercih edebilirsiniz.
ağız kokusu

4-) Yaz ayında oruç tuttuğumuz için soğuk gıdalar daha fazla tüketilmektedir. Soğuk suyu fazla tüketenlerin ağız kokusuna daha çok maruz kaldığı görülmüştür. Aynı zamanda aç karnına içilen soğuk suyun mide içinde sağlıksız olduğunu düşünün. Ilık yiyecekler ve içecekler daha sağlıklıdır.

5-) Yediğimiz besinlerin artıkları diş aralarında kalır. Bu artıkları temizlemenin en iyi yolu iftar ve sahurdan sonra dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Diş aralarındaki artıklar diş ipi kullanarak temizlenebilir.
→ Bir önceki "Yulaf Ezmesi Tarifleri ile Zayıflama" başlıklı yazımızda 'yulaf ezmesi, yulaf ezmesi tarifleri, zayıflama, kilo verme, zayıflatan yulaf tarifleri' hakkında bilgiler verildi.