Gül Yağı Neye İyi Gelir? Kilo Verdirir mi?

- 18:46
Gül yağı bahçelerimizin sevilen ve kokusu ile etkileyen bitkilerinden olan gül çiçeğinden elde edilmektedir. Gül yapraklarından elde edilen gül yağının cilt, sağlık ve kilo verme açısından birçok faydası vardır. Harika görüntüsü ile büyüleyen gül özellikle ülkemizin Isparta yöresinde oldukça yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Gül yağı cildi ferahlatıcı ve rahatlatıcı özellikleri ile bilinse de aynı zamanda vücudu sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir. Bolca vitamin ve mineral içeren gül yağı yaşlanma etkilerini geciktirmede de son derece etkilidir. Cilt için faydalarıyla bilinen gül yağı neye iyi gelir ve gül yağının sağlık açısından da faydaları nelerdir diyorsanız işte sizlere sorunuzun cevapları;

gül yağı ile zayıflama
  • Gül yağı ciltteki tahrişi azaltmada etkilidir.
  • Astım, öksürük ve ateş tedavisinde gül yağı kullanmak etkilidir. Geniş bir kaseyi kaynar su ile doldurarak içerisinde 4-5 damla gül yağı damlatıp buharını solumak fayda sağlayacaktır.
  • Ödem ya da burkulma gibi ağrılara sıcak ya da soğuk kompres yaparken gül yağının ağrı kesici etkilerinden faydalanılabilir.
  • Gül yağı kan dolaşımını hızlandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
  • Gül yağını banyo suyuna karıştırmak hafif depresyonlar için rahatlatıcı olacaktır.
  • Bademcik iltihabı ve ağız bakımında gül yağından faydalanmak etkilidir.
  • Göz kanlanması ya da göz nezlesi gibi durumlarda faydalıdır.
  • Kabızlığı giderici etkisi sayesinde vücudu rahatlatır.
OKUYUN
Dere Otunun Faydaları

Gül Yağı Kilo Verdirir mi?

Gül yağının kabızlık ve sindirim sorunlarına karşı faydalı olması gül yağı kilo verdirir mi sorusunu gündeme getirmektedir. Gül yağının yanı sıra gül yapraklarının kaynatılarak suyunun içilmesi de bağırsak hareketlerini artırmaktadır. Gül suyunun içilmesi terlemeyi desteklediği için vücutta bulunan zararlı maddeler de dışarı atılmaktadır. Aynı zamanda sıcak suyun içerisine birkaç damla gül yağı ekleyerek içmek vücuttaki toksinlerin temizlenmesini de sağlayacaktır. Tüm bu faydaları dikkate alındığında gül yağının kilo vermede etkili olduğu söylenebilir. Sizlere bu konuda önerimiz zayıflamak için gül yağından faydalanmayı abartmamanız ve bu yöntemi mutlaka diyetle ya da egzersizlerle desteklemenizdir. Çünkü tek başına hiçbir şey kilo vermeyi sağlamaz.
→ Bir önceki Çörek Otu Diyette Yenir mi? Neye İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'çörek otunun faydaları, zayıflatır mı, diyette kullanılır mı,  çörek otunun zayıflamaya etkisi' hakkında bilgiler verildi.