Ödemden Kurtulmanın Kolay Yolları

- 23:15
Durup dururken eliniz ayağınız şişiyor mu? Kilonuz 3 gün içinde 1-2 kilo artıp azalıyor mu? Ayakkabılarınız bazen sıkıyor mu? Şişkin bir göbeğiniz mi var? Bu soruların cevapları 'evet' ise ödem tutan bir vücuda sahipsiniz. Bugün sizlere ödemden kurtulmanın yollarından bahsedeceğim. Bazı yiyecekler ödemi vücuttan atmanızı sağlar. Bazı yiyecekler ise şişkinlik yapmanıza neden olur. Ödem yapan yiyeceklerden kaçınarak ve ödem atan yiyecekleri keşfederek ödemden hemen kurtulabilirsiniz.
ödemden kurtulmanın yolları
Özellikle yeşil yapıdaki sebzeler ödem atıcıdır diyebiliriz. Bu yiyeceklerin içeriği sindirim sistemini düzenler. Bağırsak hareketliliği sağlayarak vücuttaki fazla suyun atılımını sağlar. Fazla suyun atılmasıyla şişkinliğin bir kısmı gider.

Ödem Yapan Besinler

Vücutta ödem yapan yiyeceklerin en başında tuz ve tuz içeren yemekler, yiyecekler gelir. Fazla tuz ödem yapar, vücuttaki suyu tutar. Sofradaki tuzluğu kaldırmanın zamanı geldi. Tuzu azaltarak şişkinlikten ödemden kurtulabilirsiniz.

Ödem yapan bir diğer gıda ise konserve türü yiyeceklerdir. Tüketim ömrünü arttırmak için konserve ürünlerine katkı maddeler ve tuz eklenir. Ödem kurtulmak için konserve türü besinlerden uzak durmalısınız.

Tuzlu kuru yemişler, turşu, soslar, peynir gibi yiyecekler de fazla tuz içerdiğinden dolayı ödem yapan besinler grubundadır.
Tavsiye Yazı
Ebru Şallı Ödem Atan Çay

Ödem Atan Yiyecekler

Yeşil çay: Çok güçlü bir antioksidan olmasının yanında aynı zamanda ödem söktürücüdür. Yeşil çay bildiğiniz gibi düzenli egzersiz yapıldığında yağ yakımı sağlar. Ödem söktürücüdür.

Roka: Uzun süre tok tutması özelliğiyle her öğünde rahatlıkla yenebilir. İçeriğinde su oranı yüksektir. Sindirimi kolaylaştırır. Vücuttaki fazla suyu atılmasını sağlar. Ödem söktürücü bir sebzedir.

Dereotu: İştah kesici bir özelliğe sahiptir. Toksin atıcıdır. İçerğinde C ve E vitamini bulundurur. Bağışıklığı güçlendirir.

Nane: Mide ve bağırsaklarınızda sık sık sorunlar yaşıyorsanız yemeklerden sonra 1 yaprak nane tüketin. Hem ağız kokusu sorununuz varsa buna da çözüm bulmuş olursunuz. Salatalarda, yoğurtta, ayranda sık sık kullanabilirsiniz. Uzun süre tok tutar, ödem söktürücü özelliğe sahiptir.

Maydanoz: Ödem söktürücü deyince akla maydanoz gelir. En iyi ödem atan sebzedir. Limon ile beraber yenildiğinde etkisini daha da arttırır. Suyunu içebileceğiniz gibi kendisini de tüketebilirsiniz.
→ Bir önceki İp Atlamak Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'evde egzersiz, ip atlama, zayıflatır mı, ip atlayarak kilo verme ' hakkında bilgiler verildi.