İp Atlamak Zayıflatır mı?

- 23:10
Spor yapmak insanların hem sağlıklı bir vücuda kavuşmalarını hem de fit bir görüntüye sahip olmalarını sağlamaktadır. İnsanların zayıflamak adına kullandıkları pek çok egzersiz çeşidi bulunmaktadır. Özellikle bölgesel zayıflamak isteyenlerin tercih ettikleri belli hareketler ve egzersiz türleri vardır. Bu egzersizlerden biride ip atlamadır. Ev ortamında yapabileceğiniz en rahat spordur.

İp atlamaya başlamayı düşünenlerin aklına gelen ilk soru 'ip atlamak zayıflatır mı?" sorusudur. İp atlama vücut sağlığı açısından büyük önem taşıdığı görülmüştür. Özellikle kardiyo egzersizi olarak görülen bu spor türü insanların vücut kondisyonları için oldukça etkili bir spordur. Sporun genel özelliklerine baktığımız da ip atlamak kol, bacak ve bel kaslarının çalışmasını sağlayan bir egzersiz türüdür. Bu egzersiz sayesinde kaslar ve beyin koordinasyon yeteneğinin güçlendiği saptanmıştır.

İp Atlamak Kaç Kalori Yaktırır?

İp atlayan kişilerin yaklaşık olarak bir saatte 600 kalori yaktığı görülmüştür. İp atlamanın yaralarına bakıldığında sadece zayıflamaya değil aynı zamanda boyu uzatma etkisi de olduğu görülür. İp atlayan çocukların kemiklerinin daha güçlü olduğu ve boylarının uzadığını da görebilmek mümkündür.

Diyet yapmadan kendine dikkat ederek ve düzenli egzersiz yaparak istediğiniz ideal kiloya ulaşmak mümkündür. Özellikle vücut sağlınız için günde en az iki litre su tüketmeniz önerilmektedir. Tercih ettiğiniz sporlar arasında farklı pek çok egzersiz bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de ip atlamadır. "İp atlamak zayıflatır mı?" sorusuna cevaplar vermeye devam edelim.
ip atlama ile zayıflama

İp atlamak oldukça yararlı bir egzersizdir ve zayıflattığı kanıtlanmıştır. Günde yirmi dakika ip atlayan kişilerin diyet ya da daha farklı ürünler kullanma gereksinimi ortadan yok olarak diledikleri kiloya ulaşabildikleri görülür. Vücudunda bulunan yağlardan şikayet eden kişiler için ip atlama oldukça etkili bir egzersizdir. Metabolizmayı hızlandırdığı için en çok tercih edilen egzersizlerden biridir. Özellikle spor salonlarına para yatırmak istemeyen insanların evlerinde de rahatça yapabildikleri bir spordur.

Günümüzde kullanılan en kolay ve ucuz egzersizlerden biri de ip atlamadır. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler ip atlamak zayıflatır mı sorusunu akıllarına getirmektedir. Yurt dışında yapılan araştırmalarda özellikle ilk ve ortaokullarda çocuk sağlığı açısında ip atlama kursları açıldığı bilinmektedir.

Farklı teknikler kullanarak da ip atlayabilirsiniz. Bu teknikler;
  • Normal ip atlama tekniği
  • Çapraz ip atlama tekniği
  • İki ayağı birden kullanarak tempolu ip atlama tekniği
  • Çift ayakla ip atlama tekniğidir.
İp atlarken bütün vücudun çalışması sağlanır. Hızın ve eforun sarf edildiği bu spor sayesinde iyi bir sporcu olmanız sağlanabilir. İp atlama sayesinde beynin iki yarısı da eş zamanlı olarak çalışma sağlar. Çünkü kasların beyin ile iletişimi hızlanmaktadır. El ve ayak koordinasyonunu sağlayan ip atlama egzersizi özellikler bayanların selülit sorunu ile baş etmesine yardımcı olmaktadır.
→ Bir önceki Kefir Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'kefirin faydaları, sağlığa faydaları, sağlıklı zayıflama, kefir ile zayıflama' hakkında bilgiler verildi.