Uzmanından Kilo Verme Yöntemleri 2016

- 23:07
Sağlıklı ve kalıcı kilo vermede önemli olan yemek alışkanlıklarını değiştirmek, hareketli bir hayatı benimsemek ve bunu yaşam disiplini haline getirmektir. Kilo vermenin bir çok yöntemi vardır. Diyet, spor, ameliyat, yiyecekler ve daha fazlası hepsini yapabilirsiniz. Bunları belli kurallar dahilinde yapmazsanız muhtemelen çok fazla işe yaramayacak yada geçici çözümler sağlayacaktır. Kilo vermeye çalışırken aklınıza takılan soruları uzmanına sorduk. İşte sorular ve cevaplar...
2016 Yılı zayıflamak isteyenler, artık yeter fit olmak istiyorum diyenlerle dolu bir yıl olacağını düşünüyorum. Fazla kilolardan kurtulmak için doğru zayıflama yöntemleri uygulamanız, zamanı da iyi değerlendirmeniz anlamına geliyor. Hemen şimdi doğru kilo verme yöntemleri uygulamaya başlamanın tam zamanı...
zayıflama yöntemleri

Soru: Kilo vermenin ilk kuralı sizce nedir?

Kilo vermek için öncelikle mutfak alışkanlıkları değiştirmek gerek. Bir düşünün bundan 20 yıl öncesinde kilo sorunu daha azdı. Şimdi neler değişti? Doğal olmayan yiyecekler her yerde. Beslenme sistemi tekrar geleneksel hale çevrilirse kilo almamanın en önemli adımı atılmış olur. Hazır gıdalar yerine doğal tencere yemekleri tüketin. Bu yiyecekler daha kolay yakılır, yağ olarak vücutta kalmaz.

Soru: Ekmek Kilo Aldırır mı?

Evde tencerede doğal yemekler pişirilmeli, bakliyat yönünden zengin besinler tüketilmelidir. Tam buğday unundan yapılan ekmeğin kilo yapma olasılığı azdır. tam buğday ekmeği doygunluk hissi verir, uzun süre tok tutar. Beyaz ekmeğe gör daha ekmek yemenizi sağlar. Beyaz ekmeğe göre tam buğday ekmeği daha sağlıklıdır. Beyaz ekmek fazla tüketildiğinde kilo yapma olasılığı fazladır. İçeriğinde bulunan katkı maddelerinin enerjiye dönüşümleri kısıtlıdır.

Soru: Zayıflamak İçin Spor Şart mı?

Yediğimiz besinlerle aldığımız kalorileri enerji harcayarak atmamız gerekir. Enerji harcayamadığımız durumlarda vücut alınan kalorileri sahiplenir ve yağ olarak depolar. Hayat biçiminde değişilik yapmak işte burada önem kazanıyor. Bir çok kişinin arabası bulunuyor. Hareket olanağı sıkışık bir yerde trafiğinde olduğu bir zamanda harcanan enerji çok azdır. Hata atıştırmalıklar ile vücuda daha fazla kaloriler eklenir. Bunu önlemenin en iyi yolu ise hareketli bir yaşam için hareket geçmektir. Gerekli olmayan durumlarda arabadan feragat etmek gerekir. Asansör yerine merdiven kullanmak bir başka kilo verme yöntemidir. Sağlıklı zayıflama için spor şarttır. Spor yapmadan verilen kilolar kendini daha az gösterir.

Soru: Zayıflama Hapları Sağlıklı mı?

Vücut sistemine ilaçlarla müdahale edip 'kilo ver' demek çok doğru değildir. Doğal olan zayıflama yöntemlerinin uygulanması sağlık için en idealidir. Zayıflama hapları, bitkisel ürünler zayıflatmaz demek de yanlış olacaktır. İlaçların, zayıflama haplarının yan etkilerinin nasıl olacağını bilmek zor olacaktır. Günlük beslenme disiplini sağlanmaz verilen kiloların alınması an meselesidir.

Soru: Mide Küçültme Ameliyatları Zararlı mı?

Mide küçültme ameliyatı için obezite cerrahisi ile tanışanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Mide küçültme ameliyatları vücut sistemine dışarıdan müdahale edildiği bir operasyondur. Mide ameliyatları farklı yöntemler kullanarak  yapılmaktadır. Midenin bir bölümünün alınması, kelepçe takılması veya bağırsağa by-pass yapılması yapılan ameliyat çeşitleridir. Vücut sistemi yapılan dışarıdan müdahalenin yan etkileri de olabilmektedir. Bu nedenle kilo verme yöntemlerinden olan mide küçültme ameliyatları yapılmadan önce çok iyi düşünülmeli ve uzmanına danışılmalıdır.
Tavsiye Yazı
Mide Küçültme Ameliyatı ile Kaç Kilo Verdi
SONUÇ
Kısaca kilo vermek ve o kiloyu korumak sıkı bir beslenme disiplini oluşturmaya bağlıdır.
  1. Yemek alışkanlıklarını değiştir.
  2. Doğal beslen.
  3. Hareket et.
Bu 3 önemli kural kilo alma ve kilo verme durumunuzu oluşturur. Yemek alışkanlarınız aynı kalırsa, hazır yemekler tüketirseniz, hareketsiz bir yaşama tutunursanız FAZLA KİLO peşinizi bırakmayacaktır. İdeal kiloya ulaşmak için sağlığınızı da unutmamak gerekir. Önce sağlık sonra estetik.
→ Bir önceki Lazer Epilasyonun Zararı Var mı? başlıklı yazımızda 'lazer epilasyon, güzellik, işe yarıyor mu, kaç seansta yapılıyor, zararlı mı ' hakkında bilgiler verildi.