Lahana Yağı Kullanımı, Ne İşe Yarar?

- 23:37
Artık insanlara faydalı bitkilerin farklı türlerde sunulduğu bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bitki özlerini içeren birçok hap piyasada yer aldı. Bitkilerin özleri ve içeriğindeki etken maddeler ayrıştırılarak hap haline getirilebiliyor. Bu bitkisel haplar ile bir hap kullanarak birkaç kilo bitki tüketerek alabileceğiniz faydalı maddeleri bir hapta alıyorsunuz. Bu işlem bitki yağları için de geçerlidir.
Bitkilerin yağları çeşitli işlemlerle çıkarılarak insanlara sunulmaya başlandı. Bitki yağı çıkarmanın hiç de kolay olmadığını söylemeliyiz. 100 milimlik bir bitki yağı şişesini doldurmak için onlarca kiloluk bitkiden yararlanılmaktadır. Bu durum bitki yağlarının inanılmaz güçlü olmalarını sağlar.

Lahananın özellikle cilt sağlığı için oldukça faydalı olduğunu kullananlar bilir. Anti aging özelliğe sahip sebzelerden biridir. Bu özelliği sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirir. Cildin hastalıklardan ve serbest radikallerden korunmasını sağlar.

Lahananın bağırsak dostu olduğu bilinir. Bilinen en güçlü bağırsak düzenleyicilerden biridir. Bağırsaklarında sorun olanlara lahana ve lahana suyu önerilir.

Lahana içeriğinde cilde iyi gelen A ve E vitaminlerinden bolca içerir. Bu özellikleri sayesinde cildi besleyerek, cildi dış etmenlere karşı korur. Lahananın yüzde oluşan akne ve siyah noktalara karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

Lahana yağı bu kadar etkili olan lahananın özlerinin çıkarılması ile oluşturulur. Cilt sağlığı açısından inanılmaz faydaları bulunur.
lahana yağı

Lahana Yağı Zayıflatır mı?

Lahana yağı bölgesel zayıflama için önerilen bitki tandanslı yağlardan biridir. Türkiye’de ve dünyada birçok ünlü isim bölgesel yağlanmaya karşı kullanmaktadır. Lahana yağı ile zayıflama incelmenin yanında cildinizi de besleyebilirsiniz.

Lahana Yağı Kullanımı
Lahana yağı cilde elle sürülerek uygulanır. Lahana yağı sorunlu bölgeye yedirilerek sürülür. Günde bir sabah bir akşam olmak üzere iki kez uygulanması yeterli olacaktır. Dairesel hareketler ile yağ yakımının gerçekleşmesi istenilen bölgeye sürülür. İyice yedirilir.  Cilt yağı iyice emene kadar beklenir. Daha sonra ılık su ile bölge temizlenir. Karın bölgesindeki yağlara karşı etkilidir. Düzenli bir beslenme programı ile uygulandığında lahana yağı göbek eritir.

Lahana yağı da lahana ve lahana suyu gibi cilt dostudur. Lahana yağı kullanılan bölge ipeksi yumuşak bir görünüm kazanır. Lahana yağı cilt üzerinde canlandırıcı özelliğe sahiptir. Ciltteki zararlı ve ölü dokuları temizleyerek cilt yenilenmesini hızlandırır. En önde gelen yaşlılık önleyici ürünlerden biridir.

Lahana yağı ciltte emilimi tamamlandıktan sonra yağ hücrelerine saldırarak hücrelerin çözülmesini sağlar. Bu özelliği ile bölgesel yağlanmaya karşı bilinen en etkili çözümlerden biridir. Lahana yağı cildinizdeki suyu harekete geçirmesi ile de bilinir. Ciltte bulunan su harekete geçerek sarkmış bölgelerin toplanması ve sıkılaşması sağlanır. Düzenli olarak lahana yağı kullanımının selülit oluşumunu engellediği bilinmektedir.

Lahana yağı bölgesel yağları eritmedeki etkisini uygulandığı bölgede metabolizmayı ve kan dolaşımını arttırmasına borçludur. Uygulanan bölgede kan dolaşımı artar ve yağ yakım süreci hızlanır. Lahana yağı içerisinde bulunan etken maddeler yağ yakımını kolaylaştırır. Vücutta bulunan suları harekete geçirerek selüloit ve sarkmalara karşı etkin koruma sağlar. Vücutta biriken zararlı yağ dokularının emilerek yok vücuttan atılmasını sağlar.
→ Bir önceki B12 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? başlıklı yazımızda 'B12 nedir, hangi besinlerde bulunur, B12 vitaminin faydaları ve eksikliği' hakkında bilgiler verildi.