MHRS ile Diyetisyen Randevusu Alma İşlemleri

- 17:37
MHRS, hastaneye gitmeden internet veya telefon üzerinden hastane hekimlerinden randevu almayı gerçekleştiren bir sistemdir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı altında toplanan tüm hastaneler ve doktorlar, vatandaşların kolaylıkla randevu alma işlemi sağlamaktadır. Randevu işlemlerini günün her saatinden yapabilirsiniz. Mhrs ile Diyetisyenden randevu almak için MHRS sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.
Yapılan araştırmalar fazla kiloların nedenleri altında bir başka rahatsızlık olabileceğini gösteriyor.
Kilo problemleriniz için hastanenin hangi bölümünden randevu almanız gerektiğini birazdan yazı içinde açıklayacağım. Önce MHRS giriş basamaklarına bir bakalım.

MHRS sistemine geçilmeden önce muayene olmak için uzun süre sıra beklenirdi. Aşırı yoğunluktan dolayı da mağdur olan bir çok kişi muayene olmadan evine dönmek zorunda kalırdı. MHRS hizmete girmesi ile hastaneye gitmeden internet ve telefonun olduğu her yerden kolay bir şekilde randevu alabilirsiniz.

Hastane randevu alma işlemleri 2 şekilde yapılabilmektedir. Telefon ile ALO 182 randevu hattını arayarak randevu işlemlerinizi yapabilirsiniz.
hastane randevu

İnternet ile randevu alabilmek için "https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas" adresine giriş yaparak sağ taraftaki 'Randevu Al' tıklayın. Önceden üyeliğiniz bulunuyorsa buradan Mhrs giriş yapabilirsiniz. Eğer bulunmuyorsa 'Yeni Üye' ye tıklayarak sisteme kayıt olabilir ya da 'E-devlet ile Giriş' e tıklayarak E-devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Yeni üyelikte size sorulan tüm bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

MHRS Kayıt Olma

Yeni üye linkine tıkladıktan sonra açılan sayfada adınızı, soyadınız, cinsiyetiniz ve doğum tarihinizi belirtilen şekillerde doldurun. İletişim bilgileri bölümünde cep telefonu ve e-posta bilgilerinizi doldurun. Güvenlik bilgileri bölümünde ise kendinize özel bir şifre oluşturun. En son güvenlik kodunu girerek üyelik işlemini tamamlayın. Artık MHRS üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

MHRS Giriş

Mhrs giriş sayfasından TC kimlik numaranız ve biraz önce oluşturduğunuz şifre ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz şehri ve ilçesini seçin. Devlet hastaneleri listelenecektir. Daha sonra alttaki menüden muayene olmak istediğiniz hastane, poliklinik ve doktor seçimlerinizi yapın. Fazla kilo sorunlarınız için ise Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları veya Dahiliye (iç hastalıkları) bölümleri doktorlarından randevu seçimi yapabilirsiniz. Bu bölümde gerekli testlerin yapılması istenmektedir. Bu testler sonucunda diyetisyene sevk edilebilirsiniz. Eğer diyetisyen varsa direk ona da muayene olabilir, testler için diğer doktorlara sevk olabilirsiniz. Doktor seçiminizi yaptıktan sonra randevu ara diyerek boş olan saatlerden seçiminizi yapın.

Telefon İle Randevu Alma

ALO 182 hastane randevu sistemini arayarak da randevu alabilirsiniz. Aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Randevu almak isteyen kişinin TC kimlik numarasını soracaktır. TC kimlik numaranızı sisteme tanıtarak randevu alma işlemine geçebilirsiniz. Operatör size uygun olan hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi soracaktır. Uygun cevaplar vererek ilerleyiniz. En son randevu saatini belirttikten sonra randevu alma işlemi tamamlanmış olacaktır.