1 Bardak Süt Kaç Kaloridir?

- 00:20
Sütün sağlık açısından oldukça önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Süt ve süt ürünleri hem çocukların gelişiminde hem de yetişkinlerin sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Çocukken süt tüketimi fazladır. Ne yazık ki yetişkinlikte süt tüketimi bırakılabilmektedir. Bu durum oldukça yanlış bir tutumdur. Süt hayatın her döneminde bolca tüketilmesi gereken bir besindir.

Süt Kaç Kaloridir?

İnek sütü bildiğiniz gibi tam yağlı, yarım yağlı, ve yağsız olarak satılmaktadır. Üç tür sütün de kalori değerleri farklıdır. Bir su bardağı yani yaklaşık 200 ml tam yağlı süt 124 kalori değerindedir. Aynı miktar yarım yağlı süt 90 kalori, yağsız süt ise 70 kalori kadar değere sahiptir.

sütün kalori değeri

KALORİ TABLOSU
100 gram süt;
Karbonhidrat : 4,1 gr
Protein : 3,3 gr
Yağ : 3,6 gr
Kalsiyum: 120 mg
Potasyum: 150 mg
Sodyum: 50 mg
Demir: 0,09 mg
63
KALORİ

Sütün Besin Değeri

Süt ve süt ürünleri en önemli kalsiyum kaynaklarındandır. Bunun yanında önemli bir protein kaynağıdır. C vitamini B12 vitamini B6 vitamini A vitamini içerir. Kalsiyumun yanında potasyum, sodyum, magnezyum, çinko gibi mineraller açısından da faydalıdır. İçeriğinde birçok sağlığa faydalı etken madde ve yağ asidi bulunur.

Sütün Faydaları

Sütün çocuklara bolca içirilmesinin en önemli nedeni yüksek kalsiyum içeriğidir. Süt içeriğindeki yüksek kalsiyum sayesinde kemik gelişimini destekler. Kemik sağlığı açısından bulunmaz bir nimettir. Özellikle ilerleyen yaşlarda menopozla birlikte kadınlarda kalsiyum ihtiyacı artar. Süt ve diğer süt ürünlerini sıkça ve bolca tüketerek vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu sağlayabilirsiniz. Süt kalsiyum açsından zenginliği sayesinde dişleri de güçlendirir.

Süt kas oluşumunu da hızlandırır. Spor yaptıktan sonra içilecek bir bardak süt vücuttan yağ atımını hızlandırır ve kas gelişimine yardımcı olur. Süt içeriğindeki yüksek protein sayesinde kasları besler.

Sütün sindirim sağlığına da birçok faydası vardır. Bağırsakların düzenlenmesini sağlar. Bu sayede kabızlık ve ishal gibi hastalıklara karşı etkili olur.

Sütün cilt sağlığı açısından da birçok faydası vardır. Birçok kozmetik firması ürünlerinde süt içeriği de kullanır. Süt cildi besler, parlaklık katar. Süt içerikli maskeler yaparak cildinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Süt her yaşta tüketilmesi gereken harika bir besin maddesidir. Süt tüketmeyi hem kendiniz için hem çocuklarınız için ihmal etmeyin.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...