40 Kilo Verdim - Röportaj

- 23:11
Diyet yapanların motivasyonunu arttırmak için ara ara gerçek zayıflama hikayelerine yer vermeye çalışıyorum. Bugün ise sizlerle 40 kilo veren takipçim Özge Hanım ile diyet, spor, motivasyon üzerine yaptığım röportajı paylaşacağım. Kilo vermek isteyenlerin çok faydalanacağı bir sohbet oldu.
  • Diyet yaparken aç kaldınız?
Mide rahatsızlığım olduğu için çok aç kalamıyordum. İlaçlarım da olduğu için yemek yemeyi ihmal etmedim. Bu nedenle diyet yaparken aç kaldım diyemem. Ara öğünlerimi yanımda taşıyarak zamanında yapmaya özen gösterdim. Ara öğünleri atlamadan yapılan diyetler daha etkili oluyor.
  • Su içme konusunda ne tavsiye edersiniz?
Su metabolizmayı hızlandıran dolayısıyla kilo vermenizi doğrudan etkileyen bir ihtiyaçtır. İhtiyaçtır diyorum çünkü susuz bir sağlıklı yaşam düşünülemez. Günlük 3 litreye yakın su içtiğimi hatırlıyorum. Su içtikçe tokluk hissiniz de artıyor. Su içmeye dikkat ettiğimde önceden su içmediğimi fark ettim.
  • Arada kaçamak yaptınız mı?
Pizza, pasta veya hamurlu yiyecekleri arada yediğim oldu. Miktarına dikkat ettiğim için her hangi bir zararını görmedim. Bunun gibi yiyecekleri yediğim günden sonraki günler daha çok sıvı ve sebze ağırlıklı besleniyordum. Böylece bir dengeleme yaptım.
zayıflama hikayeleri

  • Öğün saatlerini nasıl ayarladınız mı?
Öğün saatlerime çok dikkat ettim, hala da ediyorum. Sağlıklı bir diyet süreci için öğün saatleri çok önemli. Sabahleyin erken kalkmak daha enerjik olmamı sağlıyor. Geç kalktığım günlerde daha uyuşuk bir gün geçiriyorum. Saat 7:00 gibi kalkıyorum. 8:00'a kadar kahvaltımı yapıyorum. 10 - 10:30 arası bir ara öğün yaptıktan sonra öğle yemeğini 12:30 - 13:30 saatleri arasında yapıyorum. 15:30'da ara öğünümü yiyorum. 19:30 - 20:30 arasında ise akşam öğünü. Bazen yatmadan önce de ara öğün yaptığım da oluyor. Geç kalktığım günlerde ise kahvaltıyı kaçırırsam ara öğün ile güne başlıyorum.
  • Diyetinizde meyve var mı?
Meyve şeker oranı yüksek olduğu için çok sınırlı olarak yedim. Meyve ve şeker yasaklar arasında. Kuru meyveleri daha çok tükettim. Arada sırada ananas, avakado, kivi ve ayva tükettim. Bu meyveler den haftada 1-2 tane yedim.
  • Kilo verme süreciniz nasıl Geçti?
Diyet yapmaya 120 kilo ile başladım. Daha önceleri bir çok kere diyet yapma girişimim oldu. Motivasyon eksikliğinden dolayı maalesef başaramadım. Diyet yaparken motivasyon çok önemli. Motivasyon yoksa kilo verme süreci çok çabuk bitiyor. Verilen kilolarda hemen geri alınıyor. Kilo verdiğinizde neler yapacağınız hayal edin. Kendinizi hedeflediğiniz kiloda düşününün. Bu motivasyonunuzu arttıracaktır. Tabi gün içinde bunu kendinize sık sık hatırlayın. 100 kiloya düşmek kolay oldu. Ama 100'den sonrası daha uzun sürdü. Ama ben diyet ve spor yapmayı hiç bırakmadım.
Tavsiye Yazı
→  Zayıflama Çayı Az Daha Öldürüyordu?
  • Spor yapmak gerekiyor mu?
Spor yapmak metabolizmayı daha etkili çalışmasını sağlıyor. Bu da yağların yakılmasını dolayısıyla kilo vermenizi sağlıyor. Haftada 3 gün yürüyüşler yaptım. 3 hafta sonra yürüyüşlere kardiyo ağırlıklı egzersizler ekledim. Çeşitli bölgesel hareketler ile egzersizleri çeşitlendirdim.
  • Kilo verirken yardım aldınız mı?
Diyet yapmaya başlamadan önce bir çok araştırma yaptım. Bu araştırmalar ışığında kendi kendimin yaşam koçu olmaya karar verdim. Diyet yemeklerimi hep kendim hazırladım. Diyet sürecince en fazla eşimin desteği oldu. Bu süreçte en çok ihtiyacınız olan 3 şey var. Birincisi motivasyon. Motivasyon dışarıdan alınan bir şey olmadığı için bunu siz oluşturacaksınız. İkinci ihtiyaç duyacağınız şey ise size yardımcı olacak, motive olmanızı sağlayacak birinin olmasıdır. Bir arkadaşınızdan veya eşinizden bunu isteyebilirsiniz. Üçüncüsü ise sabır. En son ne zaman kendinizi zayıf hatırlıyorsunuz? Aldığınız kiloları 1 ay da almadınız değil mi? O zaman 1 ay gibi sürede ideal kiloya ulaşacağınızı düşünmeyin. Kilonuza göre bu süre uzayabilir ya da kısalabilir. Kilo vermemde sorularımı yalnız bırakmadığınız için size de teşekkür ederim.
- Diyet Evim ailesi olarak verdiğiniz kilolardan dolayı sizi tebrik ederim...
→ Bir önceki Şeyda Coşkun ile Metabolizmayı Hızlandırın başlıklı yazımızda 'şeyda coşkun, metabolizma hızlandırma, kilo verme yolları' hakkında bilgiler verildi.