Şeyda Coşkun ile Metabolizmayı Hızlandırın

- 00:17
Uzun bir süre haber alamadığımız Yaşam Koçu Şeyda Coşkun yeni yazılarıyla geri döndü. Yaz gelmeden kilolara veda etmek isteyenler için metabolizmayı hızlandırmanın en etkili yollarını Diyet Evim okurlarıyla paylaşıyor. Yağ yakıcı bir çay tarifi ve metabolizmayı hızlandıran bir diyet listesi de bugünün bonusu olacak. Şeyda Coşkun ile bir çok kişi zayıflamayı başardı. Siz de bu kişiler arasında yerinizi alabilirsiniz.
Metabolizmayı hızlandırmak için biraz değişiklik yapmak gerekiyor. Vücudunuzun alıştığı sistemden kurtararak ilk adımı atmalısınız. Her gün klasik bir kahvaltı yapıyorsanız bunu değiştirmenin zamanı geldi. Bir gün kahvaltı da ananas yemeyi deneyin. Bir gün tost, başka bir gün ise avakado ile güne başlayın. Metabolizmayı hızlandırmanın, onu çalıştırmanın en etkili yolu onu şaşırtmaktır.

yaşam koçu şeyda coşkun

Plan yapmak da beslenme hayatınızın bir parçası olmalıdır. Akşam yatmadan önce ne yediğinizi planlayın. Hatta yediklerinizi mutlaka not edin. Kilo veremediğiniz zamanlar geriye dönerek nerede hata yaptığınızı görme şansınız olacaktır.

Nabız yükseltici egzersizler metabolizmayı hızlandırır. Daha fazla yağ yakarsınız. Bunun için de evde kardiyo egzersizleri yapabilirsiniz.

Metabolizma hızlandıran yiyecekleri öğünlerinize ekleyin. Keten tohumu, zencefil, zerdeçal, acı biber, tarçın, hardal kullanarak metabolizmanızın %5 daha hızlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Keten tohumu diyet yapanlar için çok özel bir besindir. Bu özel besin maddesinin nimetlerinden yararlanmak gerekir. Mide de en uzun süre tokluk sağlayan yiyeceklerden biridir. Yendikten sonra mide de alarak şişer, uzun süre tokluk hissi yaşatır. Sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkisi metabolizmayı hızlandırır. Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Kilo vermenize yardımcı olur.

Metabolizmanın doğru çalışabilmek için suya ihtiyaç duyar. Günlük 2,5 litre su içmek metabolizmayı %10 daha etkili çalışmasını sağlar.

Metabolizma Hızlandıran Çay Tarifi

Malzemeler
1 yemek kaşığı mısır püskülü, kiraz sapı ve rezene.
1 tatlı kaşığı sinameki, yarım demet maydanoz.

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri 1 litre kaynamış suya atın. 15 dakika demlenmesini sağlayın. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.

Şeyda Coşkun Metabolizma Diyeti

Sabah
Domates Dolması hazırlayın.
Domatesin içini çıkarın ve küp küp doğranan avakado ile karıştırın. Tekrar karışımı domates içine doldurun. Taze nane ve pul biber ile servis yapın.

Öğle
Tere, kuzu kulağı, roka, maydanoz hepsini karıştırın. Üzerine haşlanmış mercimek veya fasulye ekleyin. Yaptığınız salatayı yağ ve tuz koymadan limon sıkarak tüketin.

Akşam
100 gram derisiz tavuk göğsünü tavada pişirin.
Salata: Yarım göbek marul yıkayın, üzerine maydanoz ve dereotu ekleyin. 3 kaşık yoğurt içine nane ilave ederek karışımı salatanın üzerine dökerek servis yapın.

Menülerdeki salatalar tok tutarken aynı zamanda kilo vermenizi sağlayacaktır. Yağsız sossuz salatalar kilo düşmanıdır. Tok tutar, düşük kalorili olduğu için kilo aldırmaz. Vitamini boldur, bu sayede vücut ihtiyacı olan vitaminden yoksuz kalmaz. Yeşil sebzeler bağışıklığı güçlendirirken, metabolizmanın da hızlanmasını sağlar.
→ Bir önceki En İyi Detoks Yiyecekler başlıklı yazımızda 'detoks, içecekler, arınma, toksin atma' hakkında bilgiler verildi.