Kettlebel Nedir? Etkili Kettlebel Egzersizleri

- 00:06
Kettlebel adını daha önce duymadıysanız yeni bir spor aletiyle tanışmaya hazırlanın. Fotoğrafta da görüldüğü gibi üstten tutmalı eski tip çaydanlıklara benzemektedir. Çok eski çağlardan günümüze kadar kullanılmaktadır. Ancak günümüzde popülerliğini biraz yitirmiştir. Profesyonel vücut geliştirme teknikleri, spor çeşitliliği kettlebel adını daha az duymamıza neden olmuştur. Kasları çalıştırmak, sıkılaşmak için hala kullanılabilecek spor aletlerinden biridir.
Kettlebel diğer egzersiz aletlerinden farklı olarak vücuttan bulunan bir çok kası geliştirmeye yardımcı olmasıdır. Her hangi bir mekana ihtiyacınız olmadan evde rahatlıkla kettlebel egzersizleri yaparak kilo vermeniz sıkılaşmanız mümkündür.

Farklı ağırlıklarda bulabileceğiniz kettlebel'in metal iç kısmı, plastik veya silikon ile kaplanmış dış yüzeyi bulunmaktadır. Üzerinde halka şeklinde tutma yeri bulunmaktadır. Bir çok kettlebel egzersizi bu tutma yeri kullanarak yapılır.

Ürünü internet üzerinden alışveriş sitelerinden sipariş verebilirsiniz. Kettlebel fiyatları 40 ile 100 TL arası değişmektedir. Marka, renk ve ağırlığına göre farklı fiyatlarda satılmaktadır. Başlangıç seviyesindeki bir kişi için 6 kg kettlebel yeterli olacaktır. Biraz daha ilerlettikten sonra 12 kg kettlebel düşünebilirsiniz.
Tavsiye Yazı
→ Egzersiz Aletleri

Yağ Yakıcı Kettlebel Egzersizleri

kettlebel

İki ayağınızın arasına aldığınız kettlebel'i sadece dizlerinizi dik konuma getirerek kaldırın.
10 tekrar yapın. Basenleri sıkılaştırır.

hareketleri

Dizleri hafif bükerek başlangıç pozisyonunuzu alın. Kettlebel spor aletini iki elinizle tutarak yukarı doğru kaldırın. Yukarı doğru kaldırırken vücudun dik olmasına dikkat edin. 10 tekrar yapın.
Omuz, kalça ve basen kaslarını çalıştırır.

spor aletleri

Ayakta dik bir şekilde durun. Kettlebel'i sapından tutarak göğsünüze çekin. Squat pozisyonu gibi çömelin. Topuklardan kendinizi yukarı iterek başlangıç pozisyonu alın. 5 tekrar yapın.
Yoğun olarak kalça ve basen kaslarını çalıştırır.

egzersizler

Kettlebel'i sağ omuza kaldırın. Dizleri hafif bükün. Kettlebel'i yukarı doğru kaldırırken bacakları gergin konuma getirin. 5+5 tekrar yapın. Omuza ve kol kaslarını geliştirir.

kettlebel egzersiz hareketleri


2 dakika mola verdikten sonra son kettlebel egzersizini yapabilirsiniz. Kalça üzerinde ayaklar kalkık vaziyette oturun. Kettlebel'i kucak bölgesinde havada tutarak vücudunuzu sağ ve sola çevirin. 10 tekrar yapın. Bel bölgesini inceltir.

Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...