Kuru Üzüm Kaç Kalori?

- 22:11
Kuru üzüm, üzümün kurutulması ile elde edilen lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalıktır. Fabrika ürünü çikolatalar, barlar yerine gün içerisinde tüketeceğiniz bir avuç kuru zeytin sağlıklı bir enerji kaynağı olacaktır. İçerisindeki zengin mineraller sayesinde vücudu başka yönlerden de besler.

Kuru üzüm kalori miktarı görece yüksek bir besin maddesidir. Bu nedenle aşırıya kaçmadan gün içinde lezzetli bir atıştırmalık olarak bir iki avuç tüketilebilir.

KALORİ TABLOSU
100 gram kuru üzüm;
Karbonhidrat : 67 gr
Protein : 2,8 gr
Yağ : 1,26 gr
Lif : 3,42 gr
Kalsiyum: 77 mg
Potasyum: 808 mg
C Vitamini: 14
Demir: 2,1 mg
300
KALORİ

Kuru Üzüm Kaç Kaloridir?

Bir avuç kuru üzüm ortalama olarak 25 gram gelmektedir. Tabi, bu durum sizin avucunuzun büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Ancak, ortalama olarak bu veriler alınabilir. Bir avuç kuru üzüm, yani 25 gram kuru üzüm 75 kalori içerir. Bu da 100 gram kuru üzümde 300 kalori olduğu anlamına gelir. Kuru üzüm yüksek kalori değeri ile sağlıklı bir enerji kaynağıdır. Gün içerisinde enerjinizin düştüğünü hissederseniz, sağlıksız fabrika abur cuburları yerine, sağlıklı kuru üzümü tercih edin.
kuru üzüm kalorisi

1 Avuç Kuru Üzüm: 75 kalori
1 kase kuru üzüm: 450 kalori
1 su bardağı kuru üzüm: 600 kalori
1 çorba kaşığı kuru üzüm: 30 kalori

Kuru Üzümün Besin Değeri

Kuru üzüm, kuru meyveler arasında en çok demir içeriği olan meyvelerdendir. Tatlı bir meyve olan kuru üzüm şeker yönünden de zengindir. Vücuda sağlıklı şeker sağlar. Kuru üzümün en önemli özelliği sağlıklı bir enerji kaynağı olmasıdır. Enerji düşüşlerinde bir avuç kuru üzüm tüketmek kısa sürede size enerji sağlar. Kuru üzüm lifli içeriğe sahiptir. Mide asitlerinin olumsuz etkilerine karşı mideyi korur. Potasyum ve kalsiyum yönünden önemli bitkisel kaynaklardandır. Kuru meyvelerde olduğu gibi önemli miktarda dolat içerir.

Kuru Üzümün Faydaları

Kuru üzümün faydaları arasında en ön plana çıkan şey yüksek kalori değerleri sayesinde sağladığı sağlıklı enerjidir. Gün içerisinde bir avuç kadar kuru üzüm tüketmek yitirdiğiniz enerjiyi geri sağlayacaktır. Kuru üzüm diyetlerde de sağlıklı bir atıştırmalık olması yönünden kullanılır. Yemek aralarında açlığı bastırmak için bir avuç kadar kuru üzüm tüketilebilir. Kuru üzüm içeriğindeki mineraller sayesinde vücudun asit dengesini de sağlar. Önemli bir demir kaynağıdır. Lifli içeriği ile sindirim sistemine destek olur.

Diyette Yenir mi?
Kuru üzüm diyet yapanlar için özelikle tavsiye edilen bir yiyecektir. Ara öğünlerde kuru üzüm tüketmek açlık kontrolü sağlamanızı, enerjinizin yenilenmesini sağlar. Lifli yapısı sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Yinede tüketim miktarına dikkat edilmeli, günlük 2 avuçtan fazla tüketilmemelidir.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...