Soğuk Algınlığına İyi Gelen 5 Doğal Bitkisel İlaç

- 09:48
Soğuk ve sıcak havaların bir günde yaşandığı, polenlerin havalarda uçuştuğu, hastalıkların yoğun olarak yaşandığı bir dönemdeyiz. Eskilerin dediği gibi tam bir geçiş dönemindeyiz. Bu süreçte hasta olmamak için özel bir gayret içine girmeniz gerekir. Bünyeniz çok güçlü değilse bu geçiş döneminde hasta olmanız muhtemeldir.
Bahar alerjisi ve astım hastalıkları olanlar bu dönemleri hiç sevmezler. Çünkü havanın en çok rahatsız ettiği zamanlardır. Soğuk algınlığı ve grip vakalarının artması bitkisel tedavi yöntemlerinin hatta önlemlerinin önemini ortaya koyuyor.

Soğuk algınlığı 1-2 gün öncesinde kendini hissetttirecektir. Alacağınız küçük bir önlem belkide yoğun geçecek bir hastalığı engelleyecektir. Bitkisel karışımlar bağışıklık sistemini güçlendirir. Gün boyu daha zinde kalmanızı sağlar. En doğal yoldan hastalıklarla mücadele etmek için bu bitkisel karışımları içebilirsiniz.

ZENCEFİL LİMON

soğuk algınlığına zencefil

Adını sıkça duyduğunuz bu ikili hastalıklara çok iyi geliyor. Yağlı yemeklerden sonra da sindirimi kolaylaştırır. Boğazınızda bir ağrı veya vücudunuzda bir kırıklık hissettiğinizde zencefil - bal - limon karışımı çok iyi gelecektir.

KARABİBER MEYVESİ
soğuk algınlığı

Karabiber meyvesinin toz haline getirilmesiyle hazırlanan çayın gargara yapılması boğaz ağrısını kısa sürede sonlandıracaktır. Boğaz enfeksiyonlarını da iyileştirici özelliği vardır.

KAKULE
kakulenin faydaları
Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, gibi şikayetlerin etkisini azaltmak için kullanılır. Boğazdaki iltihaplanmayı gidermede etkilidir. Çay gibi demlenerek farklı baharatlarla karıştırarak içilir.

KUŞBURNU

Kuşburnu C vitamini deposudur. C vitamini vücuda direnç verir. Bağışıklığı güçlendirir. Kurutulmuş kuşburnunu 10 dakika kaynattıktan sonra afiyetle içiniz. Yüksek miktarda aldığınız C vitamini bu dönemi daha rahat atlatmanızı sağlayacaktır.

IHLAMUR
iyi gelir

Ihlamur da kuşburnu gibi C vitamini deposudur. Çiçeklerinin iltihap giderici ve ağrı kesici etkileri bulunmaktadır. Soğuk algınlığı tedavisine başladıktan sonra ıhlamur içmek tedaviyi daha da hızlandıracaktır.
→ Bir önceki Hızlı Kilo Verdiren 10 Yöntem başlıklı yazımızda 'hızlı kilo verme, sağlıklı zayıflama, zayıflama yöntemleri' hakkında bilgiler verildi.